Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.5°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.2°C25.8°C
6 BF 27%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.0°C
3 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

"Ottof"

Μια ομάδα μεγάλων σε ηλικία ερμηνευτριών, γυναίκες που χορεύουν και τραγουδούν παραδοσιακά κομμάτια σε γάμους και νυχτερινά μαγαζιά στο Μαρόκο, εμφανίζονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη χορογραφία της Μπουσρά Ουιζγκέν με τίτλο “Ottof”. Έως τις 23 Φεβρουαρίου. Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, είσοδος από 7 ευρώ, στις 9 μ.μ.

"Καθώς ψυχορραγώ"

Το έργο του Ουίλλιαμ Φώκνερ "Καθώς ψυχορραγώ" σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου παρουσιάζεται στο “Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής”
επί της οδού Κεφαλληνίας & Κυκλάδων 11, στην Κυψέλη. Είσοδος 15 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Εντουάρντο Γκαλεάνο

Σημερινός καλεσμένος στο “Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης” (Πειραιώς 206) στο πλαίσιο του κύκλου “ Εντουάρντο Γκαλεάνο, οι μέρες αφηγούνται” είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Διαβάζει αποσπάσματα από το έργο του Γκαλεάνο με θέμα τον Μάιο. Είσοδος 5 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

Στα Public Συντάγματος

Ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον Θανάση Βαλτινό για ζητήματα που αφορούν στο συγγραφικό του έργο, για τη σχέση της πεζογραφίας με την ιστορία και την πολιτική, τις νέες τάσεις στην ελληνική λογοτεχνία και για τον ρόλο της Ακαδημίας Αθηνών στις πνευματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα. Στα Public Συντάγματος. Στις 7 μ.μ.

Διάλεξη

Διάλεξη του καθηγητή Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Γιώργου Καραδέδου, με τίτλο «Τεχνολογία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου μέσα από τα θέατρα της Μακεδονίας και της Θράκης (εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία, μηχανολογικός εξοπλισμός)», με συντονιστή τον πρόεδρο του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ Σταύρο Μπένο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Στις 7 μ.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Διάλεξη του Βασίλη Μέλφου με θέμα: «Οι τεχνικές λατόμησης και η εξάπλωση του φημισμένου κατά την αρχαιότητα Πράσινου Θεσσαλικού Λίθου» πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μανώλη Ανδρονίκου 6, Θεσσαλονίκη). Στις 8 μ.μ.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η ταινία “Celui qui doit mourir” του Ζυλ Ντασσέν προβάλλεται στο Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31) με ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

«Θέατρο 104»

Η παράσταση “ГЛУМ” (Γκλουμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα C.For Circus. Στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

«enter sandman»

Πρεμιέρα της παράστασης “enter sandman”, βασισμένης στη νουβέλα «Ο Ζάντμαν» του E. T. A. Χόφμαν, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, παρουσιάζεται στο “skrow theater” (Αρχελάου 5, Παγκράτι ). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Κατερίνας Ι. Παπαντωνίου «Σκοτεινό Ασανσέρ» (εκδ. Τόπος) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32). Θα μιλήσει η συγγραφέας και ο Γιάννης Ξανθούλης. Αποσπάσματα διαβάζει ο Θάνος Σταθόπουλος. Στις 7 μ.μ.

“Σπίτι της Κύπρου”

Εσπερίδα με θέμα «Ο Ελληνικός Ευεργετισμός και η Κοινωνική Δικαιοσύνη στο διάβα της Ιστορίας» πραγματοποιείται στο “Σπίτι της Κύπρου” ( Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα). Θα μιλήσουν οι Ανάστος Δημητρόπουλος, Αγνή Βλαβιανού, Δημοσθένης Δαββέτας, Γιώργος Γιωργής και Γιώργος Παπαϊωάννου. Θα συντονίσει η Ιωάννα Κονδύλη. Στις 7 μ.μ.

Φίλιππος Νάκας

Η μουσική ομάδα Πυρός Αιθήρ εμφανίζεται στην αίθουσα συναυλιών “Φίλιππος Νάκας” (Ιπποκράτους 41). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL