Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Εγκαίνια έκθεσης

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Δελφοί, Κάτοικοι και Ιστορία 1890-1970» από τη συλλογή του Πέτρου Πουλίδη, τα φωτογραφικά αρχεία της Μαρίας Χρουσάκη και από τη Δημοτική Ενότητα Δελφών. Στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στις 7 μ.μ.

Μαρία Φαραντούρη 

Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει παλιά και νέα τραγούδια της στον «Παρνασσό», μαζί με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη. Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8. Είσοδος από 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

“Ο κουρέας της Σεβίλλης”

“Ο κουρέας της Σεβίλλης” του Ροσίνι παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φραντσέσκο Μικέλι και μουσική διεύθυνση Αναστάσιου Συμεωνίδη και Ζωής Τσόκανου στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Θέατρο Ολύμπια. Ακαδημίας 59, είσοδος από 10 ευρώ, στις 8 μ.μ.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ηλεκτρονική συναυλία της ενότητας Music Escapades συνδυάζεται με αποκριάτικα δημιουργικά εργαστήρια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο Γιάννης Παπαϊωάννου θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το νέο του άλμπουμ Unsound. Είσοδος ελεύθερη. Από τις 11.30 π.μ.

GR80s

Η έκθεση “GR80s, η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη” παρουσιάζει μια αναπαράσταση του αεροδρομίου κατά την έλευση του Α. Παπανδρέου από το Χέρφιλντ με φιγούρες Playmobil. Γενική είσοδος 5 ευρώ. Απο τις 11 π.μ.

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στον Εκθεσιακό Χώρο – 1, στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης των GR80s, πραγματοποιείται το παιχνίδι “Απόδραση από τα ’80s - escape room”. Για ομάδες 2 - 5 ατόμων, 5 μ.μ. - 9 μ.μ. και αύριο 12 μ.μ. - 9 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ ανά άτομο για ομάδες 2 - 3 ατόμων και 6 ευρώ ανά άτομο για ομάδες 4 - 5 ατόμων.

Στο Χαλάνδρι

Μαθήματα τσίρκου, ζογκλερικά, παιχνίδια ισορροπίας και μαγικά τρικ διδάσκουν στα παιδιά του Δήμου Χαλανδρίου καλλιτέχνες, κατασκευάζοντας ταυτόχρονα μάσκες και αποκριάτικα στολίδια. Η Φιλαρμονική του δήμου θα παίζει αποκριάτικους ρυθμούς στην κεντρική πλατεία, από τις 12 μ. Έως τις 3 το μεσημέρι.

«Βιοτεχνία υαλικών»

Το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα «Βιοτεχνία υαλικών» παρουσιάζεται στο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε σκηνοθεσία Άγγελου Χατζά, στις 9 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ

“Δάφνες και πικροδάφνες”

Το έργο “Δάφνες και πικροδάφνες” των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά παρουσιάζεται από τη Θεατρική Ομάδα Enigma στο θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71 στη Θεσσαλονίκη. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 6 μ.μ.

CineDoc Kids

Προβολή των παιδικών ταινιών “Μάρθα και Νίκι” και “Χάρτινες πτήσεις”, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids. Στον “Δαναό”, Λ. Κηφισίας 109, από τις 4 μ.μ. Είσοδος 6 ευρώ.

Documenta 14

Παρουσιάζεται το τρίτο κεφάλαιο της δράσης «Η κοινότητα για το τέλος της νεκροπολιτικής», με τον Paul B. Preciado, επιμελητή του Προγράμματος Δημόσιων Δράσεων της documenta 14. Στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ

Εγκαίνια

Εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου Σταθόπουλου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts (Μορκεντάου 6) στη Θεσσαλονίκη, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο συνθέτης και κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει μουσική παράσταση με τίτλο “Nuevo guitar”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), στις 10 μ.μ. Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Εγκαίνια έκθεσης

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Δελφοί, Κάτοικοι και Ιστορία 1890-1970» από τη συλλογή του Πέτρου Πουλίδη, τα φωτογραφικά αρχεία της Μαρίας Χρουσάκη και από τη Δημοτική Ενότητα Δελφών. Στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL