Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η ατζέντα Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα Κυριακής

"Ασκήσεις Περιέργειας"

Το βιβλίο "Ασκήσεις Περιέργειας" του Κώστα Βρεττάκου παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Μάνος Ελευθερίου και η Λίζυ Τσιριμώκου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Κική Δημουλά. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Μάνος Καρατζογιάννης. 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ.

Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη

Στα μονοπάτια της παράδοσης, από τη Θράκη στην Κρήτη και από τα Επτάνησα στη Μικρά Ασία, θα ταξιδέψει το κοινό που θα παρευρεθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη συναυλία - αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη. Μαζί του η Ελένη Τσαλιγοπούλου, αλλά και οι Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη και Βασίλης Αγροκώστας. Παίρνουν μέρος οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων ΠΤΧ Νέας Ιωνίας, η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και η Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ. Στις 8.30 μ.μ.

Δημήτρης Λάγιος

Συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από τον θάνατό του. Συμμετέχουν οι Γιώργος Νταλάρας, Φωτεινή Βελεσιώτου, το Φωνητικό Σύνολο Κύπρου «Διάσταση», Δώρος Δημοσθένους και η κόρη του συνθέτη Υακίνθη Λάγιου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια. Στις 8.30 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Η «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη κάνει απόψε πρεμιέρα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, στις 6.30 μ.μ.

Στο Μουσείο

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζονται δύο ραψωδίες της Οδύσσειας κάθε μήνα από τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν. Σήμερα θα γίνει η ανάγνωση των ραψωδιών Γ και Δ με συνοδεία αρχαίας λύρας. Πατησίων 44, στις 11 π.μ.

Φοίβος Δεληβοριάς

Τη μουσική παράσταση «Ο διπλοπαντρεμένος» παρουσιάζει στο «Hotel Ερμού» ο Φοίβος Δεληβοριάς μαζί με τους "Γιαν Βαν". Έκτακτη συμμετοχή: Σταυρούλα Δαλιάνη. Ερμού 152, στις 4 μ.μ.

"Ένα καρναβάλι ζώων"

Μια αποκριάτικη συναυλία με έργα Σαιν-Σανς και Ντυκά πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τίτλο «Καρναβάλι ζώων και άλλων φανταστικών πλασμάτων». Θα παρουσιαστεί το δημοφιλές «Καρναβάλι των ζώων», ο «Μακάβριος χορός» του Καμίγ Σαιν-Σανς και ο «Μαθητευόμενος μάγος» του Πωλ Ντυκά. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης. Στις 11.30 π.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό

Στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάζεται η έκθεση του Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο «Δρόμοι και αναδρομές», που εξερευνά τη στενή επαφή του ανθρώπου με τις μηχανές, τα βιομηχανικά προϊόντα, τα ΜΜΕ, τις φωτογραφίες, τα αγάλματα. Πατησίων 44, στις 6 μ.μ.

Στο Δημοτικό Πειραιά

Τον κριτικό θεάτρου και φιλόλογο Κώστα Γεωργουσόπουλο υποδέχεται ο Θανάσης Θ. Νιάρχος, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στις 8 μ.μ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων: “Η ζωή μου όλη”.

Νίκος Σκαλκώτας

Στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος θα παρουσιαστούν τα έργα του Σκαλκώτα για πνευστά, "Κουαρτέτα αρ. 1 και αρ. 2" για πιάνο και πνευστά, το "Κοντσερτίνο για όμποε και πιάνο" και το "Κοντσερτίνο για τρομπέτα και πιάνο". Στις 8.30 μ.μ.

Κική Δημουλά

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με την ποιήτρια Κική Δημουλά στο café του Ιανού. Σταδίου 24, στις 8.30 μ.μ.

«Ανατολική Περιφέρεια»

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά", που διοργανώνει η Ένωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου στον κινηματογράφο Άστορ, θα προβληθεί η ταινία του Βασίλη Βαφέα «Ανατολική Περιφέρεια». Σταδίου 28 - Στοά Κοραή, στις 6.30 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ

Χορός από το Μαρόκο

Πέντε γυναίκες από το Μαρόκο χορεύουν, τραγουδούν και ανατρέπουν τα κλισέ για τις γυναίκες της Ανατολής, σε ένα έργο για την ίδια τη ζωή και για τις γυναίκες που την αγαπούν, σε μια χορευτική παράσταση της Μπουσρά Ουιζγκέν που έχει τίτλο Ottof και παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έως τις 23 Φεβρουαρίου.

"Καθώς ψυχορραγώ"

Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας, το "Καθώς ψυχορραγώ" του Ουίλιαμ Φώκνερ, ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου και μετάφραση Μένη Κουμανταρέα. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Λευτέρη Βογιατζή και στον Μένη Κουμανταρέα. Κεφαλληνίας και Κυκλάδων 11, Κυψέλη, στις 9 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Οι εξελίξεις στην Τουρκία και οι διεθνείς επιπτώσεις τους" στο Νέο Δημαρχείο - Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, με ομιλητές τους Σία Αναγνωστοπούλου και Αχμέτ Ινσέλ. Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, στις 7 μ.μ.

Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων

Στο πλαίσιο ενός νέου κύκλου συναυλιών παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το τετραήμερο "Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων" με βασικό άξονα τη μεσογειακή κουλτούρα. Έως τις 26 Φεβρουαρίου θα παρουσιασθούν το έργο "Udopia" του Θύμιου Ατζακά, το "Eight Winds" από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου, το ντουέτο των Xylouris White και οι "Χαμένες Πόλεις" του James Wylie με τον Ziad Rajab. Στις 9 μ.μ.

Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου

Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου διοργανώνεται από σήμερα έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το Φεστιβάλ - αφιέρωμα στην ιαπωνική κουζίνα, έχει θέμα «Η συνταγή της ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living!» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του "Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών 2017" του Japan Foundation. Θα προβληθούν τέσσερεις ταινίες σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα (στα ιαπωνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους). Παράλληλα θα γίνει έκθεση φωτογραφίας. Πειραιώς 206, στις 7.30 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ

Xylouris White

Οι Xylouris White, Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) και Jim White, δύο ξεχωριστοί βιρτουόζοι μουσικοί, εμφανίζονται στο Ίλιον plus έχοντας στις αποσκευές τους τον δεύτερο δίσκο τους Black Peak, που, όπως και το ντεμπούτο τους Goats, έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό Τύπο. Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, στις 10.30 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βαγγέλης Γερμανός

Ο Βαγγέλης Γερμανός γιορτάζει 35 χρόνια στη σκηνή και εμφανίζεται στην "Αθηναΐδα" με το μουσικό πρόγραμμα "Κρουαζιέρα", βασισμένη στις μελωδίες και στα στιχάκια του. Καστοριάς 34-36, 10.30 μ.μ.

Νένα - Νότης

Ο Νότης Μαυρουδής και η Νένα Βενετσάνου εμφανίζονται απόψε και αύριο στον Ιανό, Σταδίου 24, στις 8.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Χειμερινοί Κολυμβητές

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές κατηφορίζουν και πάλι στην Αθήνα και εμφανίζονται εν πλήρει συνθέσει στο Ίλιον plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, απόψε και αύριο στις 10.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL