Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα

Στο Γηροκομείο Αθηνών (Λεωφ. Κηφισίας 137) πραγματοποιείται, στις 11.30 π.μ., συναυλία - αφιέρωμα στην παλιά Αθήνα, με τραγούδια των Σουγιούλ, Χατζηαποστόλου, Αττίκ. Στη Βαρβάκειο αγορά, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου. Στις 2 μ.μ., στην Πλατεία Κολωνακίου, το κέφι θα κορυφωθεί με αποκριάτικο περίπατο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Γιώργου Στασινάκη με τίτλο "Καζαντζάκης - Ζορμπάς: Μια αληθινή φιλία" (εκδόσεις Καστανιώτη), παρουσιάζεται στον Ιανό, στις 8.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θανάσης Αγαθός και Νίκη Σταύρου.

Χορός στο θέατρο Πόρτα

Πρεμιέρα για τη χορευτική παράσταση “Manual Solos”, της Ίριδας Καραγιάν, με την Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Μεσογείων 59, στις 9.15 μ.μ.

“Αγία Ιωάννα”

Το θεατρικό έργο «Aγία Ιωάννα» του Μπέρναρ Σο μεταδίδεται απευθείας από το Donmar Warehouse του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την Gemma Arterton στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με αγγλικούς υπότιτλους. Αίθουσα Τριάντη, στις 9 μ.μ.

Στον Πειραιά

Τσικνοπέμπτη στο Τheatron, με τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Σπύρο Λούκο. Καραΐσκου 115, στον Πειραιά, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο. Στις 9.30 μ.μ.

Στο Αγγέλων Βήμα

Το νέο έργο της Λείας Βιτάλη “Ο ένατος γάμος της γηραιάς κυρίας”, με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Σεϊρλή, παρουσιάζεται στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, σε σκηνοθεσία Άσπας Κυρίμη. Σατωβριάνδου 36, στις 9 μ.μ.

Συζήτηση

Η ομάδα του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος «Μαθαίνοντας από την Documenta», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθρωπολογικής Έρευνας του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου διοργανώνει στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Οι πολιτικές της μάθησης». Συνομιλούν οι Αρετή Αδαμοπούλου, Νίκος Αρβανίτης, Νάγια Γιακουμάκη, Δέσποινα Ζευκιλή, Βίκυ Ιακώβου, Γλυκερία Σταθοπούλου, Kathrin Wildner. Συντονίζουν οι Ελεάνα Γιαλούρη και Ελπίδα Ρίκου. Στο Πάντειο, στις 6.30 μ.μ.

Στο Πάρκο Ελευθερίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος των δράσεων της Documenta 14, στο Πάρκο Ελευθερίας, 7 μ.μ. έως 10 μ.μ., μιλά ο Paul B. Preciado, επιμελητής του Προγράμματος Δημόσιων Δράσεων, με θέμα “Η κοινότητα για το τέλος της νεκροπολιτικής”. Ακολουθεί στις 9.30 μ.μ. η Yael Davids.

Στο θέατρο Αμαλία

Η παράσταση «Anti gone» της Τατού Δέδε παρουσιάζεται έως τις 19 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αμαλία. Αμαλίας 71 και Παρασκευοπούλου στη Θεσσαλονίκη, στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL