Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

"De Profundis - H αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της"

Συνεχίζεται το "De Profundis”

Παράταση έως τις 15 Μαρτίου για την παράσταση "De Profundis - H αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της", που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ και παρουσιάζεται με πρωταγωνιστή τον Νίκο Νίκα, στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας - Β' Σκηνή, για τέσσερις Τετάρτες, στις 9 μ.μ.

"Μonster in the mind"

To ντοκιμαντέρ “Monster in the mind” της Τζιν Κάρπερ με θέμα τις συνέπειες της νόσου Αλτσχάιμερ προβάλλεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Νίκο Σκαρμέα, αναπληρωτή καθηγητή Νευρολογίας, και τον Κωστή Προύσκα, ψυχολόγο - διδάκτωρ γεροντολόγο. Στις 7.30 μ.μ.

"Η παρέλαση"

Πρεμιέρα της παράστασης «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Ρωμανού Καλοκύρη, στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι). Γενική είσοδος 10 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

Βιβλίο

Το νέο μυθιστόρημα του Μιχάλη Μοδινού παρουσιάζεται στο “book plus, art and coffee” (Πανεπιστημίου 37). Θα μιλήσουν η Μικέλα Χαρτουλάρη και ο Δημήτρης Φύσσας. Στις 7 μ.μ.

Στο Gazarte

Η Ρίτα Αντωνοπούλου εμφανίζεται στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι). Είσοδος 15 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Στο «Φουγάρο»

Διπλωμάτης καριέρας και βραβευμένος ποιητής, ο Γιώργος Βέης παρουσιάζει ποιήματά του στο «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο). Στις 7.30 μ.μ.

 

Στο Πάντειο

Αφιέρωμα στον Ούγγρο συνθέτη György Kurtág πραγματοποιείται στην αίθουσα τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου (Συγγρού 136). Θα ακουστούν έργα δικά του αλλά και των György Ligeti, Anton Webern και J.S. Bach. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Στις 8.30 μ.μ.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

«Πλούτος και μοναδικότητα της ελληνικής χλωρίδας. Μέθοδοι συστηματικής κατάταξης από τον Λινναίο έως σήμερα και η Βοτανική Συλλογή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας» είναι ο τίτλος της ομιλίας του Γρηγόρη Ιατρού, ομότιμου καθηγητή Συστηματικής Βοτανικής και Φυτογεωγραφίας, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Για το θέμα των συλλογών του Μουσείου θα μιλήσει ο Διονύσης Μέρμηγκας, υπεύθυνος του εργαστηρίου Βοτανικής ΜΓΦΙ. Αμφιθέατρο Άγγελος Γουλανδρής του Κέντρου ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά, στις 7 μ.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτρης Μάτσας θα δώσει διάλεξη με θέμα «Οι μεγάλοι θεοί της Σαμοθράκης: προβλήματα αρχαιολογικής ερμηνείας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στις 7 μ.μ.

Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ «Ο πιο μακρύς δρόμος» της Μαριάννας Οικονόμου προβάλλεται στο πολιτιστικό κέντρο «Μπενετάτου» (Δρόση 2 και Δροσίνη, Ψυχικό). Θα μιλήσει η Ειρήνη Σαρίογλου. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Στις 7.30 μ.μ.

Στον Ιανό

Εκδήλωση με τίτλο «Διατροφή ως πολιτισμός» πραγματοποιείται στον Ιανό (Σταδίου 24) με σεφ, διατροφολόγους, συγγραφείς, γευσιγνώστες, καλλιτέχνες κ.ά. που θα συνομιλήσουν με τον Νίκο Θρασυβούλου. Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

Διάλεξη

Διάλεξη με θέμα «Το Brexit και η εξωτερική πολιτική της Ε.Ε.: Αρχή του τέλους ή νέα αρχή;» και ομιλήτρια την Κάρεν Σμιθ, διευθύντρια της Μονάδας Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής στο LSE. Με ταυτόχρονη μετάφραση. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

«Τango love stories»

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Τango love stories» παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς (Βουκουρεστίου 5). Bandoneon από την Anneta Pajek και τραγούδι από τον Caio Rodriguez. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

Γιώργος Πέρρης

Ο Γιώργος Πέρρης τραγουδάει στο Θέατρο Άλφα-Ιδέα [28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 και Στουρνάρη]. Είσοδος 15 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

“Φανταστικότητα”

Η παράσταση “Φανταστικότητα” του Βαγγέλη Λεμπέση, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζιδάκη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Πόλη (Φώκαιας 4 και Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL