Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα η Μόρφω Τσαϊρέλη σε ένα πανόραμα της ελληνικής μουσικής με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (πιάνο, κιθάρα, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς) στον πολυχώρο «Ιανός».

Οι Maximum High, ένα πολύ δυναμικό rock κουαρτέτο που αποτελείται από πρώην ή και νυν μέλη γνωστών αθηναϊκών γκρουπ, στο «Six D.O.G.S».

Οι Ιχώρ, το γκρουπ του βιρτουόζου του ινδικού έγχορδου σιτάρ Δημήτρη Ρουμελιώτη που συναπαρτίζεται από άλλους τρεις μουσικούς στο βιολί, το κανονάκι και τα κρουστά, στο «Ειλισός» (Αγλαονίκης 3 και Λεωφόρος Βουλιαγμένης 40).

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο Απόστολος Ρίζος με μόνο έναν μουσικό στο κοντραμπάσο να συνοδεύει τη φωνή και την κιθάρα του και προσκεκλημένη την Αγγελική Τουμπανάκη στον πολυχώρο «Ιανός».

Και τις επόμενες δύο Κυριακές, 19 και 22 Φεβρουαρίου, οι θαυμάσιοι Takim στο Upstairs του «Passport Κεραμεικός».

Οι Diminuita με gipsy (και μη) swing στο Roof Stage του «Gazarte».

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου Η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση φυσικά του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της Γιώργου Πέτρου στα φημισμένα Βραδεμβούργια Κονσέρτα του Μπαχ στο Μέγαρο Μουσικής.

Και επίσης την επομένη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας με δύο σολίστ στο βιολί και το πιάνο και την Sabina Olijve στο τραγούδι και υπό την διεύθυνση του Friedemann Riehle θα παρουσιάσει διεθνή ερωτικά θέματα και τραγούδια στο «Παλλάς».

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε ενορχηστρώσεις και υπό τη διεύθυνση του Θανάση Ζέρβα θα συνοδεύσει τη μεσόφωνο Αγγελική Καθαρίου σε ελληνικά και διεθνή ερωτικά τραγούδια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Και κάθε Δευτέρα «Μια μέρα ξύπνησα», δηλαδή μια παράσταση της Ευριδίκης, μαζί με την Κατερίνα Τσάβαλου και έναν ακόμα ηθοποιό και σε κείμενα και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα, στο «Passport Κεραμεικός».

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ο κορυφαίος σολίστ Τίτος Γουβέλης σε πιανιστικά έργα του Σεργκέι Προκόφιεφ στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου σε αποσπάσματα από γνωστές όπερες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και την επόμενη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, η Ρίτα Αντωνοπούλου με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος (κιθάρα, ακορντεόν και κοντραμπάσο) ως... Μήδεια του έρωτα στο «Gazarte».

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τον Συγγρού», μιας σύμπραξης της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και του Παντείου Πανεπιστημίου, θα παρουσιαστούν έργα του Περικλή Λιακάκη από τον ίδιο στα ηλεκτρονικά, τον βιρτουόζο της παλαιάς μουσικής Δημήτρη Κούντουρα στο φλάουτο με ράμφος και την Irene Coticchio που θα αυτοσχεδιάσει φωνητικά, στην αίθουσα τελετών του Παντείου και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου η Ευσταθία με τη συνοδεία δύο μόνο μουσικών στην κιθάρα και το βιολί στο «Ρότα» (Σόλωνος 124).

Οι Holy Monitor στο «Death Disco».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL