Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

“Ο τραγουδιστής του Άουσβιτς, Εστρόγκο Ναχάμα”

Ο τραγουδιστής του Άουσβιτς

Το βιβλίο “Ο τραγουδιστής του Άουσβιτς, Εστρόγκο Ναχάμα” (εκδόσεις Καπόν), της Κατερίνας Οικονομάκου, “παρουσιάζεται στο “βιβλιοπωλείο της Ραχήλ” (Πλουτάρχου 22, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και ο δημοσιογράφος Περικλής Δημητρόπουλος. Στις 7.30 μ.μ.

Στον Ιανό

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τη συγγραφέα Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου. Σχολιάζουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο - συγγραφέα. Αποσπάσματα από το νέο της βιβλίο “Πήραν την Πόλη, πήραν την...” (εκδόσεις Πατάκη), θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Παμούκη και Βασίλης Παλαιολόγος. Στο cafe του Ιανού (Σταδίου 24). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το νέο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου “Μετά φόβου” (εκδόσεις Καστανιώτη) παρουσιάζεται στο café Μέλισσα (Μυκάλης 18, Κεραμεικός). Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη φιλόλογο - ψυχοθεραπεύτρια Χάρι Παρασκευοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την ψυχοθεραπεύτρια - μουσική παραγωγό Ζαφειρία Δετοράκη με θέμα τον φόβο και τον τρόπο με τον οποίο διοχετεύεται στην κοινωνία. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Τατιάνα Άρκου και Μαρία Μαυροματάκη. Στις 6 μ.μ.

Στον Μικρόκοσμο

Η ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη Ερέζ Πέρυ “Η ανάκριση” προβάλλεται στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος (Συγγρού 106, στάση μετρό Συγγρού – Φιξ), στο πλαίσιο του Adaption Film Festival. Στις 10.15 μ.μ.

"Άκου έν' όνειρο, ψυχή μου..."

Μουσικό αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό παρουσιάζεται στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Οι ηθοποιοί Κάρμεν Ρουγγέρη, Στέλλα Παπαδημητρίου και Χριστίνα Κουλουμπή και η συγγραφέας Άννα Λυδάκη διαβάζουν αποσπάσματα από την ποίησή του και η χορεύτρια Νικολέτα Καρμίρη κινείται στη μουσική που γράφτηκε για τα ποιήματά του. Τραγουδούν οι Σταματίνα Καρύδη και Γιάννης Κάβουρας. Γενική είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

“Πηνελόπες”

Η παράσταση “Πηνελόπες”, σε σκηνοθεσία και σύλληψη της Αφροδίτης Μητσοπούλου, παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91, Κυψέλη). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Η πρώτη συναυλία για τον κύκλο μουσικών εκδηλώσεων «Πολυφωνίες», του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, πραγματοποιείται στο Αίθριο του Νοσοκομείου (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 356, Καλλιθέα). Ο μουσικός Δαυΐδ Ναχμίας στο πιάνο, σε συνεργασία με τον Θάνο Πολύδωρα και την Εβελίνα Νικόλιζα στο τραγούδι, θα παρουσιάσουν έργα των Αττίκ, Γούναρη, Σουγιούλ, Γιαννίδη και άλλων. Είσοδος ελεύθερη. Στις 12 το μεσημέρι.

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αφιέρωμα στο έργο του συνθέτη György Kurtág παρουσιάζεται στην αίθουσα τελετών του Πάντειου Πανεπιστημίου (Συγγρού 136) στο πλαίσιο του κύκλου “Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού vol.2”. Ερμηνεύουν οι Μιχάλης Χόιπελ στο τσέλο και Ανν-Κριστίν Σωφρονίου στο πιάνο. Στις 8.30 μ.μ.

Στο Faust

Ο τραγουδιστής Rous επιστρέφει για ακόμα μία βραδιά στο Faust (Καλαμιώτου 11), στο πλαίσιο της περιοδείας του που γίνεται με αφορμή το νέο του άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Είσοδος από 7 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ., ώρα έναρξης 10.30 μ.μ.

“Κύμα”

Το λογοτεχνικό περιοδικό "Κύμα" παρουσιάζεται στο Τρίπορτο (Αρτεμισίου 48 και Παραμυθίας, Κεραμεικός). Θα διαβαστούν ποιήματα της συντακτικής ομάδας των Γιώργου Δάγλα, Τζούτζης Μαντζουράνη, Άκανθου, καθώς και ποιήματα όσων συμμετέχουν στο περιοδικό. Συντονίζουν οι Θεοχάρης Παπαδόπουλος και Καρίνα Βέρδη. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL