Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

"Άλμπα"

“Άλμπα”

Το έργο “Άλμπα”, βασισμένο στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Θωμά Τσαλαπάτη, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή. Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο “ Η λογοτεχνία στη σκηνή”. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη για όλο τον Φεβρουάριο. Γενική είσοδος 10 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

"Το Ιράν που δεν είδα"

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σήμερα και αύριο ένα αφιέρωμα στον ιρανικό κινηματογράφο με τίτλο "Το Ιράν που δεν είδα", με τις εξής προβολές ταινιών: “Κουράγιο” των Αφσχίν Χασεμί και Μόχσεν Γκαραί, “Τάφρος 143” της Νάργκες Αμπγιάρ, “Εδώ χωρίς εμένα” του Ρέζα Μιρ - Καριμί. Στην αίθουσα “Σταύρος Τορνές” (Αποθήκη 1, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη). Είσοδος ελεύθερη. Από τις 5 μ.μ.

“Γυναικείες συνωμοσίες”

Η ταινία του Βασίλη Βαφέα “Γυναικείες συνωμοσίες” προβάλλεται στην ΕΡΤ2. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Αλέξανδρος Τσακίρης, Φαίη Ξυλά, Νίκος Πουρσανίδης και Τζένη Σκαρλάτου. Στις 9.50 μ.μ.

Βιβλίο

Συζήτηση γύρω από το βιβλίο του Γκυ ΝτεΜπόρ “Η κοινωνία του θεάματος” θα γίνει στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Θα μιλήσουν ο Πάνος Χαραλάμπους, πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ο Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας και μεταφραστής και ο Γιώργος Κοροπούλης, δημοσιογράφος. Στις 8 μ.μ.

Βραδιές Ανάγνωσης

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου είναι η σημερινή καλεσμένη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του αφιερώματος του Εντουάρντο Γκαλεάνο με τίτλο “Οι μέρες αφηγούνται”. Επιλέγει τα κείμενα που θέλει από τις 31 ημέρες του Μαρτίου και από τις «Μέρες που Αφηγούνται». Συζητάει γι’ αυτές με τον Ηρακλή Λογοθέτη, αλλά και με το κοινό στην εκδήλωση. Ώρα άφιξης 7.30 μ.μ.

Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η αρχαιολόγος Λίλα Β. Σαμπανοπούλου δίνει διάλεξη με θέμα “Τέμενος ‘Βαγιαζήτ’ Διδυμότειχου: ‘ποίημα’ σουλτάνου, γιου σουλτάνου” στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 136). Στις 7.30 μ.μ.

“Η συχνότητα του θανάτου”

Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Χίλντας Παπαδημητρίου “Η συχνότητα του θανάτου” παρουσιάζεται στο Public (Τσιμισκή 24) στη Θεσσαλονίκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Αποστόλου και η Εύα Κουσιοπούλου. Στις 7 μ.μ.

Διάλεξη

O Μισέλ Μπρουνέ, παλαιοντολόγος και καθηγητής στο Κολλέγιο της Γαλλίας, δίνει διάλεξη με τίτλο “Ξεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης”. Θα μιλήσει για τον δρόμο των 500.000 γενεών που οδηγεί από τους πρώτους ανθρώπους στον homo sapiens, δηλαδή σε αυτό που είμαστε σήμερα. Στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 7 μ.μ.

“Απόψε Λόλα Μπλάου”

Η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας “Απόψε Λόλα Μπλάου”, του Γκέορκ Κράισλερ, σε σκηνοθεσία Mάικλ Σέιμπελ, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (Πλατεία Γεωργίου Α’ 15-21, Πάτρα). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Θέατρο Τέχνης

Το θεατρικό έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές “Ρομπέρτο Τσούκο”, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα). Είσοδος από 15 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

Ξενάγηση στα ’80s

Ξεναγοί προσκαλούν το κοινό να θυμηθεί, να ξαναζήσει ή να γνωρίσει για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’80 στην έκθεση που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100). Καθημερινά 12 μ. με 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. με 10 μ.μ. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

“Το δέντρο του Οιδίποδα”

Η θεατρική ομάδα “Ιδέα”, ο Κώστας Γάκης, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Αθηνά Μουστάκα παρουσιάζουν για όλο τον Φεβρουάριο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, “Το δέντρο του Οιδίποδα”, στο θέατρο “Άλφα-Ιδέα” (Πατησίων 37, Πολυτεχνείο). Επτά ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης - μουσικός αφηγούνται την ιστορία των Λαβδακιδών, ξεκινώντας από την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας και την αρχή του Ανθρώπου. Στις 9 μ.μ.

“Σμυρνέικο Μινόρε”

H Γλυκερία παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας, με τίτλο “Σμυρνέικο μινόρε”, μαζί με την Αρετή Κετιμέ. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Patari Project

Οι Patari Project επιστρέφουν στο θέατρο “Πόρτα” (Μεσογείων 59) με μια παράσταση για ενηλίκους εμπνευσμένη από το διήγημα του Νικολάι Γκογκόλ “ Η μύτη”. Είσοδος από 15 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

“Έξυπνο πουλί”

Το “Έξυπνο πουλί”, μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Ζωρζ Φεντώ, παρουσιάζεται στο θέατρο “Tempus Verum - Εν Αθήναις” (Ιάκχου 19), σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη και Γιώργου Κατσή. Είσοδος από 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

«Ευθέως»

Τον νέο του δίσκο με τίτλο «Ευθέως» παρουσιάζει ο Πασχάλης Τόνιος στη σκηνή του “Ιανού” (Σταδίου 24). Είσοδος ελεύθερη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL