Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Κουαρτέτο Λύσκαμ

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Λύσκαμ, ένα νεανικό σχήμα από την Ιταλία με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και διεθνή καλλιτεχνική πορεία, δίνει ρεσιτάλ την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η εμφάνιση του Κουαρτέτου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Suono Italiano. Στις 8.30 μ.μ.

Το δέντρο του Οιδίποδα

Η δημοφιλής ομάδα “Ιδέα”, ο Κώστας Γάκης, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Αθηνά Μουστάκα, παρουσιάζουν για όλον τον Φεβρουάριο κάθε Δευτέρα και Τρίτη "Το δέντρο του Οιδίποδα" στο Θέατρο "Άλφα - Ιδέα" (Πατησίων 37, Πολυτεχνείο). Επτά ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης - μουσικός αφηγούνται την ιστορία των Λαβδακιδών ξεκινώντας απ' την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας και την αρχή του Ανθρώπου. Στις 9 μ.μ.

Στήβεν Μπέρκοφ

Ρεσιτάλ ερμηνείας σε ένα αυτοσχεδιαστικό one man show στα αγγλικά, εμπνευσμένο από τους «κακούς» χαρακτήρες του Σαίξπηρ, δίνει για μια και μόνο παράσταση ο Στήβεν Μπέρκοφ το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τίτλος της παράστασης “Shakespeare’s Villains”. Εισιτήρια από 12 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

Η «Λίμνη των κύκνων»

Η “Λίμνη των κύκνων” προβάλλεται σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στην Αίθουσα “Νίκος Σκαλκώτας” του Μεγάρου Μουσικής στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Live from Moscow. Είσοδος 15 ευρώ. Στις 5 μ.μ.

Αποκριά στην Πλάκα

Έκθεση με αποκριάτικες παραδοσιακές φορεσιές, μάσκες, φωτογραφίες και κείμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για την Αποκριά, παρουσιάζονται στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Ζωής Μάργαρη και θα παρουσιαστούν εθιμικά χορευτικά δρώμενα της ελληνικής Αποκριάς.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Τον Ολλανδό ζωγράφο Πητ Μοντριάν θα γνωρίσουν όσα παιδιά επισκεφθούν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Πλάκα, θα ανακαλύψουν μυστικά της φημισμένης τεχνικής του και θα δημιουργήσουν τη δική τους φανταστική πόλη. Κόδρου 9, από τις 11 π.μ.

«Άλμπα»

Το ποιητικό έργο του Θωμά Τσαλαπάτη «Άλμπα» κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Κων/νου Χατζή. Πρόκειται για τον κόσμο μιας πόλης και ενός κοριτσιού με το ίδιο όνομα. Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο «Η Λογοτεχνία στη σκηνή» και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλον τον Φεβρουάριο. Πειραιώς 206, στις 9.30 μ.μ. Γενική είσοδος 10 εθρ’ω/

Για το Θέατρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος

Δημόσια παρουσίαση της πρότασης για τον πολιτιστικό χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος πραγματοποιούν στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Εύβοιας (Χαϊνά 93 στη Χαλκίδα) τα μέλη του Θεάτρου Χαλκίδας και ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Βαθέος Αυλίδος. Πρόκειται για ένα σχέδιο διαχείρισης για την επανόρθωση του ανενεργού λατομικού χώρου κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος. Στις 7.30 μ.μ.

«Το Ιράν που δεν είδα»

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σήμερα, αύριο και μεθαύριο ένα αφιέρωμα στον ιρανικό κινηματογράφο με τίτλο "Το Ιράν που δεν είδα" και ταινίες όπως "Εδώ χωρίς εμένα" του Ρέζα Μιρ - Καριμί, "Ένας κύβος ζάχαρης" του Μπαχράμ Ταβάκολι, "Κουράγιο" των Αφσχίν Χασεμί και Μοχσέν Γκαραί, "Τάφρος 143" της Ναργκές Αμπγιάρ κ.ά. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

documenta 14

Η ταινία “Ku Qian” (“Πικρό Χρήμα”), σε σκηνοθεσία Wang Bing, που συνεργάζεται με την documenta14, θα προβληθεί στην ΕΤ2 στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η αρχαιολόγος Λίλα Β. Σαμπανοπούλου δίνει διάλεξη με θέμα “Τέμενος ‘Βαγιαζήτ’ Διδυμοτείχου: ‘ποίημα’ σουλτάνου, γιου σουλτάνου” στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 136). Στις 7.30 μ.μ.

Στον «Πολυχώρο Μεταίχμιο»

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Γκυ Ντεμπόρ «Η Κοινωνία του Θεάματος» πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118). Θα μιλήσουν ο Πάνος Χαραλάμπους, ο Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο Γιώργος Κοροπούλης. Στις 8 μ.μ.

«Η συχνότητα του θανάτου»

Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Χίλντας Παπαδημητρίου «Η συχνότητα του θανάτου» παρουσιάζεται στο Public της Τσιμισκή 24 στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γώργος Αποστόλου και η Εύα Κουσιοπούλου.

Ξενάγηση στα ‘80s

Ξεναγοί προσκαλούν το κοινό να θυμηθεί, να ξαναζήσει ή να γνωρίσει για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’80 στην έκθεση που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη. Καθημερινά 12.00 - 8.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 - 10.00. Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Στον “Μικρόκοσμο”

Στον κινηματογράφο “Μικρόκοσμος” και στο πλαίσιο του Adaptation Film Festival προβάλλεται η ταινία “Η Ανάκριση” του Ισραηλινού σκηνοθέτη Erez Pery. Συγγρού 106 (στάση Μετρό: Συγγρού / Φιξ). Στις 10.15 μ.μ.

«Πηνελόπες»

Σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Αφροδίτης Μητσοπούλου η παράσταση “Πηνελόπες” παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Κύπρου και Σκοπέλου στην Κυψέλη, στις 8.30 μ.μ. Είσοδος: 10 ευρώ.

Γαλλικό Ινστιτούτο

Τέσσερις καλλιτέχνες, οι Min-Jung Kym, Philippe Mouratoglou, Ariane Wohlhuter και Γιάννης Γεωργιάδης παρουσιάζουν ένα κλασικό πρόγραμμα για πιάνο, βιολί, κιθάρα και φωνή. Στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31). Είσοδος με πρόσκληση. Στις 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Παρουσίαση του βιβλίου «Ομήρου Οδύσσεια» (εκδ. Μεταίχμιο) σε μετάφραση Μιχάλη Γκανά πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο Ιanos (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη). Θα μιλήσουν ο Βασίλης Καραγιάννης, ο Θανάσης Μαρκόπουλος και ο ίδιος ο Γκανάς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Στις 7μ.μ.

Στο six d.o.g.s

Οι Los Dos o Mas ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s όχι μόνο με δικά τους κομμάτια αλλά και με ιδιαίτερες διασκευές σε τραγούδια των Bob Marley, Manu Chao, Portishead, Violent Femmes, Iggy Pop, Alicia Keys, Cabas κ.ά. Αβραμιώτου 6-8. Στις 9 μ.μ. Είσοδος: 7 ευρώ.

Μάνος Ελευθερίου

Το νέο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου «Φαρμακείον εκστρατείας» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο Monogram Χολαργού (Υμηττού 17). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το σύγχρονο τμήμα του Εθνικού Ωδείου Χολαργού. Στις 7 μ.μ.

KOA

Η συναυλία που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τον τίτλο «Μυθιστόρημα» και τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, περιλαμβάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της συμφωνικής σουίτας από την όπερα «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη, τον “Τάρας Μπούλμπα” από την ομώνυμη Ραψωδία του Λέος Γιάνατσεκ και το Κοντσέρτο για αγγλικό κόρνο του Πέτερις Βασκς. Στις 8.30 μ.μ.

Βιβλία

Το βιβλιο «Βορτιστικό Μανιφέστο» και ο συλλογικός τόμος “Περί τρέλας” (Εκδ. Κοβάλτιο) παρουσιάζονται στο βιβλιοπωλείο «Σπόρος» (Κηφισιά - Δροσίνη 7). Θα μιλήσουν οι Γαλάτεια Δημητρίου και Σπύρος Σούρλας. Στις 7.30 μ.μ.

«Ανεμοδαρμένα ύψη»

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού τα «Ανεμοδαρμένα ύψη», το μοναδικό έργο της Έμιλυ Μπροντέ, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευσης για την Τέχνη, χαρίζοντάς μας ένα από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Πρεμιέρα στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Στις 8.30 μ.μ.

CineDoc Kids

Έναρξη ενός διήμερου αφιερώματος για παιδιά και νέους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με προβολή ταινιών που δείχνουν τη ζωή σε διαφορετικά μέρη της γης. Σήμερα φιλοξενείται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 για παιδιά ως 18 ετών.

Παραμύθια στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί στο βιβλιοπωλείο του αφηγήσεις ελληνικών παραδοσιακών και σύγχρονων παραμυθιών. Σήμερα ο Δημήτρης Προύσαλης και ο Φίλιππος Πλακιάς αφηγούνται παραμύθια στις 11 και στις 12 το πρωί με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL