Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Ερωφίλης κέντημα»

«Ερωφίλης κέντημα»

Ενταγμένο στη θεματική συνεργασίας Εθνικού Θεάτρου και Μουσείου Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, με τίτλο «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο», κάνει απόψε πρεμιέρα το «Ερωφίλης κέντημα», στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα 13, αφιερωμένη στην περίοδο της ξενοκρατίας στο Αιγαίο. Η επιμελήτρια της Συλλογής Νεοελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη Ξένια Πολίτου θα παρουσιάσει τα εκθέματα πριν από την παράσταση. Σκηνοθετική επιμέλεια Στρατής Πανούριος. Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν στις 31 Ιανουαρίου και στις 7, 14 και 21 Φεβρουαρίου.

Στα Public ο Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μετέχει στην ενότητα συζητήσεων του Public Συντάγματος “Ο τρίτος άνθρωπος”, με οικοδεσπότες τον Μάκη Προβατά και τον Χρήστο Χωμενίδη. Ο διακεκριμένος τραγουδοποιός θα μιλήσει για την τέχνη του, τις αφετηρίες και τις εμπνεύσεις του. Αφορμή είναι η κυκλοφορία του νέου CD και της deluxe έκδοσης 2CD και 2DVD από την περυσινή του παράσταση στο “Κύτταρο”, με συνοδοιπόρο την Ελένη Βιτάλη. Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα βρίσκεται στον χώρο του Public Cafe από τις 8.30 μ.μ. και θα υπογράφει CD. Θα ακολουθήσει στις 9 μ.μ. η συζήτηση με τους οικοδεσπότες και το κοινό.

«Η γυναίκα... στο μουσείο»

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα... στο μουσείο», στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, στις 8 μ.μ.

Διάλεξη

Διάλεξη της Σταυρούλας Σδρόλια, αναπληρώτριας προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, με τίτλο «Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας», πραγματοποιείται στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στις 7 μ.μ., Ερμού 136.

Documenta 14

Στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων του Πάρκου Ελευθερίας, από 7 μ.μ. έως 10 μ.μ., στη δεύτερη συνάντηση της Κοινότητας Φίλων του Ulises Carrión, πραγματοποιείται συζήτηση που επικεντρώνεται στις διάφορες διασυνδέσεις και αντιστοιχίες μεταξύ τέχνης και ποίησης, της συγγραφής ως τέχνης, καθώς και ιστορίες για την Ομάδα Οπτικής Ποίησης, μιας ομάδας καλλιτεχνών και συγγραφέων που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Αθήνα από το 1981. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Τίνα Πανδή και ο Κύριλλος Σαρρής.

Τελευταία για το “Σιλωάμ”

Τα δύο άγνωστα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Ο κρυφός ήλιος» (1952) και «Σιλωάμ» (1951), παρουσιάζονται απόψε για τελευταία βραδιά στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου και πρωταγωνιστές τους Γιώργο Γιαννούτσο, Δημήτρη Κανέλλο, Ερρίκο Λίτση, Ευθύμιο Ξυπολυτά, Λευτέρη Παπακώστα και Κώστα Φαλελάκη. Ώρα έναρξης 9.15 μ.μ., Ακαδημίας 3.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL