Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Στη Θεσσαλονίκη

Ο Όμιλος Φίλων Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Αναγνώσεις του 'Κεφαλαίου' και η επικαιρότητά του”. Θα μιλήσουν οι Μίκαελ Χάινριχ, Θωμάς Νουτσόπουλος, Μιχάλης Σκομβούλης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του εμβληματικού έργου του Καρλ Μαρξ σε νέα μετάφραση του Θανάση Γκούρα, 150 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση το 1867. Το “Κεφάλαιο” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, πλατεία Ιπποδρομίου 1, στις 7 μ.μ.

Γιώργης Χριστοδούλου

«Ο Αττίκ στο Παρίσι» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης του Γιώργη Χριστοδούλου, απόψε και αύριο, στον Ιανό. Μαζί του οι ερμηνεύτριες Ανδριάνα Μπάμπαλη και Πολυξένη Καράκογλου. Σταδίου 24, στις 9.30 μ.μ.

Διάλεξη

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα "Αποσύνθεση και επανασύνθεση της κοινωνίας στην αρχαϊκή ελληνική ποίηση". Ομιλητής ο Grecory Nagy, στην αίθουσα του ΑΜΘ, στις 7 μ.μ.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η ΚΟΑ, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ, ερμηνεύει έργα των Μπραμς και Έλγκαρ υπό τη διεύθυνση του Ισραηλινού μαέστρου Yoav Talmi, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 8.30 μ.μ.

Ματαίωση

Ματαίωση της συζήτησης με τον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη στην αποψινή παράσταση “Το κιβώτιο”, που θα δοθεί κανονικά στο Studio Μαυρομιχάλη, οδός Μαυρομιχάλη 134. Στις 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Αργύρη Χιόνη “Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες” (εκδόσεις Κίχλη) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιδιώνυμο. Θα συνομιλήσουν η Έλενα Μαρούτσου και η εκδότρια Γιώτα Κριτσέλη. Κοραή 11, Κορυδαλλός, στις 7 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Α. Σαρτζετάκη «Επιτελών το καθήκον μου», παρουσιάζεται στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ. Θα παραστεί ο πρώην Πρόεδρος και χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο πρύτανης του ΑΠΘ και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Ιωάννης Κουκιάδης, Κώστας Γαβράς, Βασίλης Βασιλικός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης.

Παραμύθι

Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη παρουσιάζει το λαϊκό παραμύθι, με εικονογράφηση της Διατσέντας Παρίση, «Της ελιάς το δάκρυ», στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, στις 5 μ.μ.

Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η ταινία «Τα πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ παρουσιάζεται, με live soundtrack από τους Silent Move και Χάρη Λαμπράκη, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου και Σικίνου, στην Κυψέλη, στις 9 μ.μ.

Στη Λαμία

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz musique εμφανίζονται στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στη Λαμία. Στις 10.30 μ.μ.

Στην Αθηναΐδα

“Acuarela de Tango” είναι ο τίτλος του μιούζικαλ που παρουσιάζεται στην Αθηναΐδα, Καστοριάς 34-36, στον Βοτανικό, στις 9.15 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL