Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Δυο πρόεδροι και... ένας αυτοκράτορας στο Μουσείο της Ακρόπολης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυο πρόεδροι και... ένας αυτοκράτορας στο Μουσείο της Ακρόπολης

“Αυτή η έξοχη μαρμάρινη προτομή του Αδριανού, την οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη το 1933 στη Λεωφόρο Συγγρού, αποκαλύπτει με ενάργεια τα βασικά χαρακτηριστικά ενός από τους μεγαλύτερους αυτοκράτορες της Ρώμης και, ίσως, του κορυφαίου από πλευράς πνευματικής και πολιτισμικής εμβέλειας” δήλωσε για τον ελληνιστή Ρωμαίο αυτοκράτορα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη χθεσινή επίσκεψη από κοινού με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τους υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

“Είναι ιστορικώς τεκμηριωμένο ότι ο Αδριανός εξέφρασε το πρότυπο, κυριολεκτικώς, του ‘ελληνιστή’, αφού ήταν ο πρώτος που μετακένωσε με ουσιαστικό τρόπο την ελληνική αρχαιότητα, το πνεύμα της και τον πολιτισμό της στη Ρώμη, για να παραδοθεί ύστερα στην αιωνιότητα. Πέραν τούτου, και με βάση το τεράστιο έργο του, δικαίως ο Αδριανός κατέκτησε τον τίτλο του ‘Ευεργέτη των Αθηνών’” πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Η υπουργός Πολιτισμού, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Μουσείο Ακρόπολης, αναχώρησε για το Βερολίνο, όπου θα παραστεί στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin. Πρόκειται για το φεστιβάλ που προωθεί Έλληνες κινηματογραφιστές στο γερμανικό αλλά και στο διεθνές κοινό. Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού φεστιβάλ είναι ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Παράλληλα η υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη συνάντηση με την ομόλογό της ομοσπονδιακή υπουργό αρμόδια για τον πολιτισμό και τον Τύπο Monika Grütters με στόχο τη συνεργασία σε μια σειρά θεμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL