Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, που εγκαινιάζεται αύριο, στις 8 μ.μ., στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι) και διαρκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σκιές και Καραγκιόζης Project

Έργα μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», αλλά και έργα εικαστικών και καραγκιοζοπαιχτών εμπνευσμένα από τον αγαπημένο χάρτινο ξυπόλυτο ήρωα, τον Καραγκιόζη, παρουσιάζονται στην έκθεση «Σκιές και Καραγκιόζης project», που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» έως τις 29 Ιανουαρίου. Τρίτη έως Σάββατο 10 π.μ. έως 8 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. έως 2 μ.μ. Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο.

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, η έκθεση με τίτλο ''Παράλληλοι βίοι τέχνης'', που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Λάμπρου Ορφανού και της δωρεάς των 17 έργων, στη μνήμη των γονέων του, από τον Μίνωα Ορφανό. Διάρκεια έκθεσης έως 5 Μαρτίου.

Φωκίωνος Νέγρη 16

Απόψε, στις 8 μ.μ., ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευγένιος Ματθιόπουλος θα μιλήσει για το έργο και τη ζωγραφική του Κώστα Παπανικολάου, στο πλαίσιο της έκθεσης Ανα-δρομή, που πραγματοποιείται στη Φωκίωνος Νέγρη 16. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ζωγράφο, την επιμελήτρια της έκθεσης, την ιστορικό Τέχνης δρ Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη και τον συλλέκτη Σωτήρη Φέλιο.

Ανθρωπόκαινος, 20ο C”

Στο Τζαμί Καρά Μουσά Πασά, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, πραγματοποιείται βίντεο-εγκατάσταση in situ, του Ανδρέα Σιτορέγκο, με τίτλο “Ανθρωπόκαινος, 20° C”, υπό την αιγίδα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και σε επιμέλεια Άννας Χατζηγιαννάκη. Αρκαδίου και Β. Ουγκώ.

Γκαλερί Ευριπίδη

Η έκθεση του Τάσου Μισούρα “Fluid Frames” εγκαινιάζεται αύριο, στις 8 μ.μ., στην Γκαλερί Ευριπίδη Ηρακλείτου και Σκουφά, Κολωνάκι.

Η ετήσια ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Ματιές” εγκαινιάζεται στην Image Gallery αύριο, στις 7 μ.μ., σε επιμέλεια Τάσου Βενετσανόπουλου και Ηλίας Κοσίντα. Λεωφ. Αμαλίας 36.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL