Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο συνθέτης Γιάννης Παπαϊωάννου και το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στις μουσικές και τα τραγούδια του. Συμμετέχουν οι Ελένη Βιτάλη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λάκης Χαλκιάς, Δημήτρης Κοντογιάννης, Χρήστος Δάντης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Φωτεινή Βελεσιώτου και ο γιος του συνθέτη Αντώνης Παπαϊωάννου. Θα συνοδεύσουν βιρτουόζοι μπουζουξήδες. Εισηγητής ο Γιώργος Τσάμπρας. Επιμέλεια ορχήστρας Παναγιώτης Στεργίου. Επιμέλεια προγράμματος και διεύθυνση παραγωγής Άγγελος Σφακιανάκης - Μικρός Ήρως. Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη. Στις 9 μ.μ.

Στον «Παρνασσό»

Τα βιβλία του πανεπιστημιακού Άλκη Ρήγου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαζήση, «Πανεπιστήμιο. Ιδεολογικός ρόλος και λόγος από τον Μεσαίωνα στη Νεωτερικότητα», «Ελληνικό Πανεπιστήμιο και Φοιτητικό Κίνημα από το χθες στο σήμερα του θεσμού: 1837-1909, Τόμος Α'» και «Ελληνικό Πανεπιστήμιο και Φοιτητικό Κίνημα από το χθες στο σήμερα του θεσμού: 1909-1941, Τόμος Β'», παρουσιάζονται, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Παρνασσός, πλατεία Καρύτση 8. Για τα βιβλία συζητούν οι Κώστας Γαβρόγλου, Χαράλαμπος Νούτσος και ο συγγραφέας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Διάλεξη της Ανθής Μπάτζιου - Ευσταθίου, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, με θέμα «Ο μυκηναϊκός οικισμός στα Πευκάκια Βόλου: Η ανασκαφική έρευνα και η διερεύνηση του ρόλου του σε σχέση με την Ιωλκό», πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ., Μ. Ανδρόνικου 6.

Στο «Poems 'n' crimes»

Συζήτηση μνήμης με θέμα «Ιατρική, ναζισμός και Ολοκαύτωμα» πραγματοποιείται στο Poems 'n' crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη με κεντρικό ομιλητή τον Τζων Καλέφ - Εζρά, καθηγητή Ιατρικής Φυσικής στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αγίας Ειρήνης 17, στις 9 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Ελεωνόρας Σταθοπούλου «Εις Ελευθερίαν» (εκδόσεις Εστία), με αφορμή τη θεατρική του μεταφορά, παρουσιάζεται στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66, Θησείο). Ομιλητές οι Ελεωνόρα Σταθοπούλου, Μαρία Αιγινίτου, Δάφνη Ρόκκου, Τσιμάρας Τζανάτος. Τη συζήτηση συντονίζουν οι Λίλα Παπαπάσχου και Χρήστος Σούτος.

Διάλεξη

Ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δρ Στέλιος Λυδάκης θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με θέμα «Με αφορμή την έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με έργα από το Ερμιτάζ: Canova, Thorvaldsen και η Νεοελληνική Γλυπτική». Βασ. Σοφίας 22, στις 7 μ.μ.

Στον Ιανό

Η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση συνομιλεί με τον Νίκο Θρασυβούλου και το κοινό στον Ιανό, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Σταδίου 24, στις 8.30 μ.μ.

“Starship” στο Γκαίτε

Οι εκδότες του περιοδικού τέχνης “Starship” μιλούν για καλλιτέχνες - εκδότες και παρουσιάζουν θέματα, καλλιτέχνες και κείμενα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό τους τα δύο τελευταία χρόνια. Ομήρου 14-16, στις 7 μ.μ.

Διάλεξη

Διάλεξη του Νίκου Μπακουνάκη με θέμα «Το βιβλίο στην ψηφιακή εποχή», στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, στις 7 μ.μ.

8 μονόλογοι, 13 τραγούδια

«Στουρνάρα και Πατησίων γωνία» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που παρουσιάζουν στο Θέατρο Άλφα / Ιδέα, οι Θοδωρής Γκόνης και Γιώργος Ανδρέου, με οκτώ θεατρικούς μονολόγους και δεκατρία τραγούδια. Εμφανίζονται οι Ελένη Κοκκίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου Γιώτα Νέγκα, Κορίνα Λεγάκη και Μυρτώ Γκόνη. Πατησίων 37, στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL