Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ο Έλληνας του ΜΙΤ

Ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης εμφανίζεται απόψε στη Στέγη (Μικρή Σκηνή), στις 7 μ.μ. Ο κ. Δασκαλάκης έρχεται ως προσκεκλημένος στο πλαίσιο της έκθεσης Υβρίδια (διάρκεια έκθεσης έως τις 15 Ιανουαρίου), για να μας μιλήσει για την εξελισσόμενη επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτή και τα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν για τη μάθηση και τη νοημοσύνη. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του κύκλου “Λέξεις και σκέψεις” είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Οι συζητήσεις των κύκλων “Λέξεις και σκέψεις” αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr.

Documenta

Το βίντεο «Century’s Container» του Naeem Mohaiemen προβάλλεται, από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Documenta.

Αναβολή λόγω καιρού

Αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών η παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου "Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά", που επρόκειτο να γίνει στις 8 μ.μ., στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

«Οράματα και χίμαιρες»

Το βιβλίο του Αλέξανδρου Μαλλιά «Οράματα και χίμαιρες» (εκδόσεις Σιδέρη) παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe αίθριο Αρσακείου Μεγάρου, Πεσμαζόγλου 5 (Στοά βιβλίου), στις 7 μ.μ., από τους Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, Γιώργο Τσίπρα, γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, Τάσο Γιαννίτση, πρώην ΥΠΕΞ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθηγητή, και τον συγγραφέα. Συντονίζει η Αγγελική Σπανού.

Klangforum Wien

Το έργο "Howl" του Μιχάλη Λαπιδάκη και ακόμη τρία έργα κορυφαίων συνθετών ερμηνεύει το μουσικό σύνολο Klangforum Wien, σε μια συναυλία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στις 8.30 μ.μ.

“Τι να σου πω, Σoυλτάνα μου»

Το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου «Τι να σου πω, Σoυλτάνα μου» παρουσιάζεται για τελευταία βραδιά στο Θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης, πλατεία ΧΑΝΘ, στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL