Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Το στρίψιμο της βίδας»

Έναν ελεύθερο συνειρμό πάνω στο έργο του Χένρι Τζέιμς «Το στρίψιμο της βίδας» επιχειρεί ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία στο Θέατρο Άνεσις, σε μια παράσταση με τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ., Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι.

Ο Άδωνις στη Στέγη

Ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές του κόσμου, ο Άδωνις, έρχεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για μια συζήτηση για τον ρόλο της ποίησης, τον πόλεμο στη Συρία, το προσφυγικό, το Ισλάμ, τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία. Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας, με διανομή των δελτίων εισόδου μία ώρα πριν. Οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις και Σκέψεις αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr. Στις 7 μ.μ.

Στο Jazz Point

Η συγγραφέας και εικαστικός Ηρώ Νικοπούλου και η συλλογή διηγημάτων της «Ασφαλής πόλη» (εκδ. Γαβριηλίδης) συναντούν τον Γιώργο Λυκούδη και τον Γιώργο Κωνσταντίνου σε ατμόσφαιρα τζαζ. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Γιουρνάς και η συγγραφέας. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Μαρώ Τριανταφύλλου. Ακαδημίας 18, στις 9 μ.μ.

Συμπόσιο

Ολοκληρώνεται το επιστημονικό συμπόσιο «Δημογραφικές και κοινωνικές εξελίξεις στο πλαίσιο της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Αρχειακές και ερευνητικές διαθεσιμότητες (1912-1962)», μέρος του παράλληλου προγράμματος της έκθεσης: Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Ανάμεσα στην Ιστορία και το Βίωμα. 10 π.μ. - 1 μ.μ. στο Ινστιτούτο Γκαίτε, Βασιλίσσης Όλγας 66.

«Τρίτη και 3 μ.μ. στο Τρίτο»

Τα «20 τραγούδια του ελληνικού λαού» είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κύκλους που έγραψε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης για φωνή και πιάνο, διασκευή των οποίων παρουσιάζεται, στις 3 μ.μ., στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με ταυτόχρονη απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση. Ερμηνεύουν οι Μιράντα Γεωργάκη, μέτζο σοπράνο, Πόπη Μαλαπάνη, πιάνο, Σοφία Λαμπροπούλου, κανονάκι. Παρουσίαση Λήδα Δημητρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις κατά προτεραιότητα λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Λ. Μεσογείων 432.

Στο Stretto

Υπό τον τίτλο “Αναγνώστες στο Πατάρι”, η συγγραφέας Αλεξάνδρα Μητσιάλη συνομιλεί με τους αναγνώστες με αφορμή το βιβλίο της “Ξυπόλητοι ήρωες” (εκδόσεις Πατάκη) στο Stretto, Κ. Ντηλ 18, στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Θανάσης Φωτιάδης.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Κόλμερ “Η έξοδος του ευρώ - η ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης” (εκδόσεις Λιβάνη) παρουσιάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), στη 1 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μελέτης Μελετόπουλος.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Παυλίνας Μάρβιν “Ιστορίες απ’ όλον τον κόσμο μου” (εκδόσεις Κίχλη) παρουσιάζεται στο «Concerto Café» (εντός της στοάς του Εθνικού Ωδείου). Θα συμμετάσχουν οι Μαριάννα Δεβετζή, Έλλη Δρίβα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Γιώργος Θωμόπουλος, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, Γιώτα Κριτσέλη, Μάρω Μάνθου, Γιάννα Μπούκοβα, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Ιχάμπ Σαμπάνα, Χρήστος Σιορίκης, Δανάη Σιώζιου, Αγνή Στρουμπούλη, Ειρήνη Συνοδινού και Νάντη Χατζηγεωργίου. Μάγερ 18, Πλατεία Βάθη, στις 8 μ.μ.

Οι «Τέλειοι ξένοι»

Αποκλειστική προβολή της ταινίας “Τέλειοι ξένοι”, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, θα πραγματοποιηθεί στο Odeon Starcity (Λ. Συγγρού 111 - Ν. Κόσμος), στις 7.30 μ.μ. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει εκδήλωση - έκπληξη με τους ηθοποιούς της ταινίας και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL