Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Ένα καινούργιο “Δωμάτιο”

Ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος έκφρασης, το “Δωμάτιο” που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Σολωμού 55 και 3ης Σεπτεμβρίου, στην Ομόνοια, ανοίγει την “πόρτα” του τον προσεχή Μάρτιο, δίνοντας τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες και θεατές όλων των κοινωνικών ομάδων να συνυπάρξουν. Εικαστικοί, φωτογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και άνθρωποι με καλλιτεχνικές τάσεις μπορούν για 30 ημέρες να παρουσιάσουν την τέχνη τους στο «Δωμάτιο» χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση και με δωρεάν την προβολή τους στα ΜΜΕ. Η μοναδική προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος είναι η αγάπη για την τέχνη. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου στο e-mail [email protected] αλλά και στο τηλέφωνο 6938 634606.

Η λογοτεχνική Θεσσαλονίκη

Διαλέξεις για τη λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης με εισηγητή τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη, με “τσιμπημένο” ωστόσο κόστος που ανέρχεται στα 45 ευρώ, πραγματοποιούνται στο βιβλιοπωλείο «Μυθιστορία» (Βαφοπούλου 20, Ντεπώ) τις δύο τελευταίες Τετάρτες του Ιανουαρίου στις 18 και 25 του μήνα και την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου. Οι διαλέξεις συμπληρώνονται με μια ξενάγηση. Πιάνοντας το νήμα της αφήγησης από τις αρχές του 20ού αιώνα, ο συγγραφέας περιδιαβαίνει τη λογοτεχνική ιστορία 100 και πλέον ετών αναλύοντας τον Αναγνωστάκη, τον Πεντζίκη, τον Μπακόλα, τον Ιωάννου και τον Χριστιανόπουλο αλλά και μια νέα γενιά ποιητών και πεζογράφων που αντλούν υλικό από την πόλη, την ιστορία της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη

Διαγωνισμό για συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην Ιστορία και στον Πολιτισμό των Δωδεκανήσων προκηρύσσει τιμώντας τη μνήμη του επιφανούς Συμιακού λογοτέχνη και δωρητή του Δήμου Αθηναίων Βασίλη Μοσκόβη, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν εκπονήσει μελέτη με θέμα την ιστορία και τη λαϊκή παράδοση των Δωδεκανήσων και συγγραφείς που παρουσίασαν σχετικές εκδόσεις κατά τα έτη 2014 - 2016. Οι μελέτες μπορούν να υποβληθούν έως 31 Ιανουαρίου επί της οδού Ακαδημίας 50. Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL