Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Εις το φως της ημέρας

Το μοναδικό αφήγημα του Κων/νου Καβάφη «Εις το φως της ημέρας», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Φοινίτση από την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων κάθε Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. για δέκα παραστάσεις. Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου και Σκοπέλου στην Κυψέλη.

Το “Δώρο” για καλό σκοπό

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσφέρει την παράσταση «Το Δώρο», για να ενισχύσει την προσπάθεια για αγορά παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α' Νεογνολογική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ώστε να δημιουργηθεί Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος που θα καλύπτει τις ανάγκες των μωρών της Βόρειας Ελλάδας. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης 11.30 π.μ., στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α’ 1). Το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 ευρώ) θα είναι η συνεισφορά του κοινού σε αυτόν τον σκοπό.

Για τα παιδιά

Στην Κιβωτό του Κόσμου, Ζηνοδώρου 3 στον Κολωνό, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Backpack Art - Ένα σακίδιο γεμάτο Τέχνη” με στόχο να ταξιδέψει η τέχνη έξω από τα όρια της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων. Την ίδια ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” στο Θησείο, τα παιδιά ανακαλύπτουν τι συμβολίζει το γούρι και κατασκευάζουν το δικό τους από πηλό. Στις 12 στο Θέατρο Παραμυθίας της οδού Παραμυθίας στον Βοτανικό, παρουσιάζεται το μουσικοθεατρικό αναλόγιο “Παραμύθι χωρίς όνομα” της Πηνελόπης Δέλτα. Στον Πολυχώρο “Άννα και Μαρία Καλουτά” Τιμοκρέοντος 6Α, στις 7 μ.μ. η παιδική παράσταση “Ο Κουκουμπλής” βασισμένη σε τρία λαϊκά παραμύθια με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια από τη θεατρική ομάδα “Μικρός Νότος”.

Η παιδική χορωδία της Λυρικής

Με μία πρωτοχρονιάτικη συναυλία η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύει έργα των Σούμπερτ, Ροσίνι, Ραχμάνινοφ και Πέρσελ, εορταστικά χορωδιακά όπως η Άγια Νύχτα, καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στις 8 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη. Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας από τη Μάλτα Κατσούλη.

«Τραγουδήστε μαζί μας την 9η του Μπετόβεν»

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιείται η εορταστική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν και τη συμμετοχή 200 εθελοντών χορωδών, που μπορούν να παραλάβουν τα δελτία εισόδου από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Έλενας Μαρούτσου “Οι χυδαίες ορχιδέες” (Εκδόσεις Κίχλη) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone από τον Ανδρέα Μήτσου και τη συγγραφέα. Σκουφά 64 & Γριβαίων, στις 7 μ.μ.

Βιβλιοπωλείο Περισπωμένη

Στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Περισπωμένη πραγματοποιείται εορταστική εκδήλωση με πολλά βιβλία, μουσική, κρασί και ευχές το καλωσόρισμα του νέου έτους. Γενναδίου 5, στις 8.30 μ.μ.

Δεληβοριάς στη Λαμία

Στον τόπο τεχνών Χώρα στη Λαμία εμφανίζεται ο Φοίβος Δεληβοριάς μαζί με τη Χριστίνα Μαξούρη. Λελέικα Υπάτης στις 9 μ.μ.

Και ο Πορτοκάλογλου στη Λαμία

Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει Restart με τραγούδια από το νέο μου άλμπουμ. Μαζί του η νέα μπάντα "Ευγενείς αλήτες". Ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Στο Κελάρι

Οι Fenia Papadodima & Amorgo quintet εμφανίζονται στο @ ΚΕLARI Athenaeum, Αδριανού 3, στις 10 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL