Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Καμεράτα με βαλς

Οι μουσικοί της Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ή Αrmonia Atenea, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, δίνουν την πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τίτλο «Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης» στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 8.30 μ.μ.

Στη βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου

“Μια... πρωτότυπη γιορτινή ιστορία” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης για τα παιδιά 7-12 ετών που πραγματοποιείται, στις 10 το πρωί, στη βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου.

“Μόνος με τον Άμλετ”

Η θεατρική παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» παρουσιάζεται από σήμερα στο Θέατρο Τζένη Καρέζη με τον Αιμίλιο Χειλάκη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση του «Άμλετ», του πολυπρόσωπου θεατρικού αριστουργήματος του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή για έναν ηθοποιό. Ο Αιμίλιος Χειλάκης ερμηνεύει όλους τους χαρακτήρες της τραγωδίας του Σαίξπηρ, με μοναδικό όπλο τον λόγο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα στη διαχρονική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Έπειτα από τη θριαμβευτική πορεία του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, το «Μόνος με τον Άμλετ» παρουσιάζει την ιστορία του νεαρού πρίγκιπα στο Θέατρο Τζένη Καρέζη για 16 παραστάσεις. Ακαδημίας 3, στις 9 μ.μ.

 

Μία μέρα και ενάμισης χρόνος

Η θεατρική παράσταση “Μία μέρα και ενάμισης χρόνος” παρουσιάζεται απόψε, αύριο και μεθαύριο, στις 6 μ.μ. στο BlackBox της Θεσσαλονίκης. Είναι εμπνευσμένη από την ιστορία “Εκείνος κι Εκείνη” του Ταϊβανού εικονογράφου και συγγραφέα Τζίμι Λιάο. Η πρωτότυπη δουλειά του Έιλον Μόρις και της Ζωής Κατσιλέρου, που έκανε πρεμιέρα στην Σκωτία τον Σεπτέμβριο του 2016, έρχεται στο BlackBox μέσα από μια παράσταση αφιερωμένη στη ρουτίνα, την απομόνωση, τη μοναξιά και τη λαχτάρα για συντροφικότητα. Συνδυάζει μινιμαλιστικές χορογραφίες, μουσική / ηχοτοπία, περιγραφικό και ποιητικό λόγο στα ελληνικά και τα αγγλικά. Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2.

Στο Άλικο

Οι Σταύρος Κυριακάκης + friends παρουσιάζουν με μπλουζ - ροκ διάθεση γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια με τους Γιώτη Κιουρτσόγλου στο μπάσο, Γιώργο Λιμάκη στην κιθάρα, Καλλίστρατο Δρακόπουλο στα κρουστά και Σταύρο Κυριακάκη στη φωνή. Στις 9.30 μ.μ., Αγίου Δημητρίου 16, στου Ψυρρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL