Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Το βιβλίο του εαυτού μου

Amorgo quintet

Bossa nova και sauba μέσα από το πρίσμα της jazz, με αυτοσχεδιαστική και funky προσέγγιση, κομμάτια διασκευασμένα με πρωτότυπο τρόπο, υποδηλώνοντας την αφρικάνικη προέλευση τους, και κάποια απλώς «πειραγμένα», παρουσιάζει το Amorgo Quintet, δηλαδή η Φένια Παπαδόδημα στη φωνή, στις λούπες και στο γκόνι, ο Γρηγόρης Ντάνης στην κιθάρα, ο Θάνος Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα, ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο και ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος στο φλάουτο, την Πέμπτη, στο Athenaeum Κελάρι (Αδριανού 3, Θησείο), στις 10.00 μ.μ.

Το βιβλίο του εαυτού μου

Μια παράσταση / περφόρμανς, με γενικό τίτλο Το βιβλίο του εαυτού μου, που αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που χάνει τον εραστή της υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει την απώλεια, καθώς επίσης και τις προσπάθειές της να τον βρει, παρουσιάζει ο Χρήστος Πασσαλής, μέλος της ομάδας Blitz, χωρισμένη σε κεφάλαια που αντιστοιχούν σε δύο παραστάσεις διαφορετικές τόσο ως προς το ύφος όσο και ως προς το περιεχόμενο, με ερμηνευτές τους Ελένη Βεργέτη και Φιντέλ Ταλαμπούκα, από το Σάββατο και στη συνέχεια εναλλάξ, από Πέμπτη έως Κυριακή, στο Bios (Πειραιώς 84), στις 9.00 μ.μ.

Nicola Conte

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός της nu-jazz, μουσικός και συνθέτης Nicola Conte, εμπνευστής του πολιτιστικού κινήματος Fez, «χωνευτήρι» πολλών δημιουργικών μουσικών, μουσικός που στις συνθέσεις του συνδέει την jazz, την κινηματογραφική μουσική και την bossa nova και με ισχυρούς δεσμούς σε αφρικανικές ρίζες, έρχεται στην Αθήνα με το συγκρότημά του και την τραγουδίστρια Charlotte Wassy για δύο συναυλίες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21), στις 9.00 μ.μ.

Glam Nights

Ένα εορταστικό, χορευτικό πρόγραμμα με δυναμισμό και ενέργεια επί σκηνής υπόσχονται ο Γιώργος Ζερβός και η Έυα Τσάχρα στην πρωτοχρονιάτικη μουσική παράσταση "Glam Nights" στο Gazarte (Roof Stage), στις 11.00 μ.μ.

The Comedians

Με καλεσμένους τους Θωμά Ζάμπρα, Ζήσση Ρούμπο, Παναγιώτη Κούδα και Στέλιο Ανατολίτη ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων του stand up comedy talk show The Comedians που παρουσιάζουν οι Ήρα Κατσούδα και Ανδρέας Πασπάτης, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), στις 9.30 μ.μ.

Αμερικάνος

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη O Αμερικάνος, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θανάση Σαράντου, παρουσιάζεται από σήμερα έως και την Κυριακή στο Θέατρο Αυλαία (πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη), στις 9.00 μ.μ.

Rebetien

Το μουσικό συγκρότημα Rebetien (Αυγερινή Γάτση, πλήκτρα, Φώτης Βεργόπουλος, τσουμπούς, Κωστής Κωστάκης, ηλεκτρική κιθάρα, Γιάννης Ζαρίας, βιολί, Κώστας Γεράκης, ηλεκτρικό μπάσο) ερμηνεύει ρεμπέτικα και σμυρναίικα, ελληνικά παραδοσιακά αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις, στο Άλικο (Αγ. Δημητρίου 16, Ψυρρή), στις 9.30 μ.μ.

Buy Me

Την devised σπονδυλωτή παράσταση “Buy Me”, μια περφόρμανς που επιχειρεί να προσεγγίσει την κατανάλωση ως τρόπο ζωής και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με αυτή, ακροβατώντας ανάμεσα στο σουρεαλιστικό και το γκροτέσκο, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Νατάσσας Νταϊλιάνη, παρουσιάζεται από σήμερα και κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Underground (Κοραή 4, υπόγειος χώρος), στις 9.00 μ.μ.

Βαλς

Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης από την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στην πρώτη συναυλία της χρονιάς, που υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου θα ερμηνεύσει μερικές από τις διασημότερες μελωδίες της βιεννέζικης παράδοσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης), στις 8.30 μ.μ.

Μπελκάντο

Άρωμα Ιταλίας για το πρόγραμμα «Bel canto unlimited & more», αφιερωμένο στον ιταλικό ρομαντισμό με άριες από όπερες των Ροσίνι, Βέρντι, Πουτσίνι και ανάλαφρες καντσονέτες, από γνωστούς ερμηνευτές της λυρικής μας σκηνής, στο Τρένο στο Ρουφ (Σ.Σ. Ρουφ), στις 9.30 μ.μ.

Μια μέρα...

Εμπνευσμένη από την ιστορία Εκείνος κι εκείνη του Ταϊβανού εικονογράφου και συγγραφέα Jimmy Liao, η παράσταση “Μία μέρα και ενάμισης χρόνος”, αφιερωμένη στη ρουτίνα, την απομόνωση, τη μοναξιά και τη λαχτάρα για συντροφικότητα, του Eilon Morris και της Ζωής Κατσιλέρου, παρουσιάζεται σήμερα και στις 5-6/1 στο Black Box (Βασ. Όλγας 65, Θεσσαλονίκη), στις 6.00 μ.μ.

Μπετόβεν

Την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν ερμηνεύει η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, μαζί με 200 εθελοντές χορωδούς και σολίστες τους Αντωνία Καλογήρου (σοπράνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο), Αντώνη Κορωναίο (τενόρο), Τάσο Αποστόλου (βαθύφωνο), υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης), στις 8.30 μ.μ.

Λυρική

Έργα Σούμπερτ, Ροσίνι, Ραχμάνινοφ, Πέρσελ, εορταστικά χορωδιακά, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους ερμηνεύει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, συνοδεία πιάνου και μικρού μουσικού συνόλου, με ελεύθερη είσοδο, στο ΚΠΙΣΝ (Φουαγέ Κεντρικής Σκηνής ΕΛΣ), στις 8.00 μ.μ.

Μουσική πλατφόρμα

Ο κιθαρίστας Γιώργος Ταμπάκης συμπράττει με τους Τάκη Πατερέλη (soprano sax) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (drums/percussion) δημιουργώντας το project Light Vibrations, ένα αποτέλεσμα «ακουστικής» jazz υψηλής αισθητικής στη "Μουσική πλατφόρμα" του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), στις 7.30 μ.μ.

Νίκος Γκάτσος

Τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, σε μουσική Χατζιδάκι αλλά και Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Κηλαηδόνη, ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς, μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τους Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και Ηρακλή Ζάκα στο μπουζούκι - μαντολίνο, στον Φ.Σ. Παρνασσός (πλ. Καρύτση 8), στις 9.00 μ.μ.

Maraveyas Ilegal

Τραγούδια δικά του από τον νέο του δίσκο αλλά και παλιότερα, τραγούδια άλλων που έχει αγαπήσει να ακούει σε ταξίδια καταμεσής του πελάγους τραγουδάει και αφηγείται ο Κωστής Μαραβέγιας με την μπάντα του, σήμερα και αύριο στο PassPort Κεραμεικός (Κεραμεικού 58), στις 9.30 μ.μ.

Εις Ελευθερίαν

Το διήγημα της Ελεωνόρας Σταθοπούλου Εις Ελευθερίαν που διασκευάζει και σκηνοθετεί η Μαρία Αιγινίτου παρουσιάζεται από σήμερα, με ερμηνευτές τους Κωνσταντίνο Μάρκελλο, Τάνια Παλαιολόγου, Λάμπρο Παπαγεωργίου, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91α, Κυψέλη), στις 9.00 μ.μ.

Φτέρενη κόρη

Το ελληνικό λαϊκό παραμύθι με μεσαιωνικές καταβολές Η φτέρενη κόρη, η ιστορία μιας μαγεμένης κοπέλας που από πεντάμορφη κατάντησε πουλί, παρουσιάζει η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, σε θεατρική προσαρμογή, αφήγηση και σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση, σήμερα και αύριο, στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων (Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο), στις 8.00 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL