Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ένας δολοφόνος στο Τόκιο

Εμπνευσμένοι από την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Εντ Μακ Μπέιν από τον Ακίρα Κουροσάβα, ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη στήνουν επί σκηνής ένα αγωνιώδες ανθρωποκυνηγητό στην παράσταση Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά: Ένας δολοφόνος στο Τόκιο. Παίρνουν μέρος οι Χάρης Αττώνης, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Θανάσης Δόβρης, Παύλος Ιορδανόπουλος, Ρωμανός Καλοκύρης, Γιούλα Μπούνταλη, Μάκης Παπαδημητρίου, Θάνος Τοκάκης και πραγματοποιείται από την Κυριακή στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή), στις 8.30 μ.μ.

Φορτηγό... ξανά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, ο Διονύσης Σαββόπουλος επαναλαμβάνει για ακόμη μία, τελευταία, βραδιά την επετειακή συναυλία για τα 50 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου Φορτηγό, με τα τραγούδια και τις ιστορίες του, συναντώντας για άλλη μια φορά τους φίλους των τραγουδιών του αλλά και τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966, μαζί με τους Κατερίνα Πολέμη, Θέμο Σκανδάμη, Έυη Μάζη, και τους Γιώτη Κιουρτσόγλου και Δημήτρη Λάππα, την Τετάρτη, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός (πλ. Καρύτση 8).

Εκτός ύλης

Ο «μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου», το βραβευμένο θεατρικό έργο του Κώστα Λεϊμονή Εκτός ύλης, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, παρουσιάζεται από σήμερα έως την Παρασκευή στο Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη), στις 9.00 μ.μ.

Πέτρος και λύκος

Το έργο του Προκόφιεφ Ο Πέτρος και ο λύκος και η Πρώτη συναυλία του αρκούδου Πάντινγκτον του Χέρμπερτ Τσάπελ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ζωντανεύουν για μικρούς και μεγάλους, από την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη, με αφηγητή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, από σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθπουσα Χρ. Λαμπράκης), στις 4.30 μ.μ.

Βασίλισσα

Ο μαύρος κύκνος και η βασίλισσα της νύχτας συνθέτουν με την κακιά μητριά της Χιονάτης ένα συναρπαστικό παραμύθι για παιδιά χωρίς λόγια, μόνο μουσική για αναγεννησιακό λαούτο του Τζον Ντάουλαντ, που χορεύουν οι Αναστασία Λύρα και Αθηνά Κυρούση, στο Μικροσκοπικό Θέατρο (Δεξίππου 5, πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα), στις 11.00 π.μ.

Τα πουλιά

Την εμβληματική ταινία του Χίτσκοκ Τα πουλιά (1963) επενδύουν μουσικά, με όχημα τον αυτοσχεδιασμό, αφού αφαιρέσουν τον ήχο από την ταινία, προτείνοντας τη δική τους μουσικο - ηχητική εκδοχή, οι Silent Move (Γιάννης Παξεβάνης και Βασίλης Τζαβάρας), με συμπαραστάτη τους επί σκηνής τον μουσικό και αυτοσχεδιαστή Χάρη Λαμπράκη, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91α, Κυψέλη), στις 9.00 μ.μ.

Animasyros

Ταινίες animation μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, σε τέσσερα προγράμματα, που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, που προβλήθηκαν στο Animasyros 9.0, παρουσιάζονται από σήμερα και για ένα τριήμερο, με ελεύθερη είσοδο, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Κεντρική Σκηνή), από τις 6.00 μ.μ.

Πτωχοπρόδρομος

Με την εμπνευσμένη από τα σατιρικά πτωχοδρομικά ποιήματα παράσταση "Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε", σε σκηνοθετική επιμέλεια Στρατή Πανούριου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο, στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1), στις 8.30 μ.μ.

Μουσική Βιβλιοθήκη

Με τις εορταστικές παραστάσεις Μίλα και Σουτ (για παιδιά 4-10 ετών), από την ομάδα Κοπέρνικος (3.00 μ.μ.) και Μουσικές του χιονιού (3-7 ετών), από την ομάδα Λόγου Παίγνιον, υποδέχεται τους μικρούς της φίλους και τους γονείς τους από σήμερα η Μουσική Βιβλιοθήκη (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), στις 5.00 μ.μ.

Blues fathers

Οι Blues fathers and the Swingers παίζουν μπλουζ σε όλες τους τις μουσικές εκφάνσεις, από τα ακουστικά των Robert Johnson, Big Bill Broonzy κ.ά., τα μπλουζ της Νέας Ορλεάνης, τα swing του Μεσοπολέμου, τα early jazz, αλλά και J.J. Cale, Eric Clapton, κ.ά. σε επιμέλεια Γιώργου Γιαννόπουλου στη "Μουσική πλατφόρμα" στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), στις 7.30 μ.μ.

Βυσσινόκηπος

Μια μουσική πρόταση πάνω στην τελευταία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, τον Βυσσινόκηπο, με έργα για φλάουτο (Ναταλία Γεράκη) και πιάνο (Απόστολος Παληός) των Τσαϊκόφσκι, Προκόφιεφ, Σοστακόβιτς, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), στις 8.30 μ.μ.

Ιστορία μου

Το μικρόφωνο στον Σωτήρη Μεντζέλο παραχωρεί για ένα one man show που φλερτάρει επίμονα με το stand-up, με τίτλο Ιστορία μου... και ελεύθερη είσοδο, το Θέατρο Άλφα-Ιδέα (Πατησίων 37), στις 10.00 μ.μ.

Φο - Ράμε

Δύο θεατρικά "σφηνάκια" στη μνήμη των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, τα "Μια γυναίκα μόνη" και "Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλλω", παρουσιάζει η ομάδα Συντεταγμένοι, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Τατιάνας Σκανάτοβιτς, με ελεύθερη είσοδο, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρ. Παλαμήδη 2), στις 9.00 μ.μ.

Swingin' Cats

Αντλώντας έμπνευση και αισιοδοξία από παλιά αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, οι The Swingin' Cats ρίχνουν ένα νόμισμα στο "Jukebox Cinema", σε ένα αφιέρωμα με μουσικές, πρόζες, θεατροποιημένα στιγμιότυπα από την ομάδα Antosi και χορό από τους Athens Boogie, στο Gazarte (Roof Stage), στις 10.00 μ.μ.

Στο Πάρκο

Την καθιερωμένη της πλέον χριστουγεννιάτικη συναυλία, με άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες, παρουσιάζουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής, οι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνης Κορωναίος, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύσης Σούρμπης, Γιάννης Χριστόπουλος, στο Πεδίον του Άρεως, στις 5.00 μ.μ.

Και Ιουλιέτα

Τον θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου ...και Ιουλιέτα, σε μια παράσταση που συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής με την πρωτοποριακή προσέγγιση ενός δοκιμασμένου έργου, σκηνοθετημένου από τον διάσημο σκηνοθέτη Ανγκ Λι, ερμηνεύει από σήμερα η Πέμη Ζούνη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), στις 7.00 μ.μ.

Μελίνα Τανάγρη

Η Μελίνα Τανάγρη τραγουδά, απαγγέλλει και αυτοσχεδιάζει σε τραγούδια και λόγια δικά της και άλλων, παντός εορταστικού καιρού και διάθεσης, μαζί με την Ευαγγελία Μαυρίδου σε πιάνο και πλήκτρα και τον Δημήτρη Παπαλάμπρου στην κιθάρα, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24), στις 9.30 μ.μ.

Ρεβεγιόν

Για όσους θέλουν να υποδεχτούν το 2017 υπό τους ήχους Sunshine Tunes, Funky, Soul and Disco anthems, Indie Dance, Sophisticated Electronica, Tropicalismo, Latin Alegria, Global Beats και World Grooves, που "διευθύνει" η DJ Miss Catalina, στο Κινητήρας Studio (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη), από τις 00.01 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL