Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

YELLOW Οι Ismene King, Jiyoung Yoo, Yarli Allison, Hiroko Nakajima και Eom Jeongwon από διαφορετικές χώρες, διαφορετικούς εικαστικούς προσανατολισμούς και εκφραστικά μέσα συνεχίζουν την εικαστική τους συνομιλία στην έκθεση Pillow - Swallow - Hollow - Yellow, που εγκαινιάζεται σήμερα (8.00 μ.μ.) στο Fresh Hotel Air Lounge (Σοφοκλέους 26). Έως 5/1.

ΒΟΛΟΣ Αθέατες πτυχές του μεταπολεμικού Βόλου παρουσιάζονται μέσα από τις 50 αδημοσίευτες φωτογραφίες του Δημήτρη Λέτσιου, στην έκθεση Ένα πορτρέτο του Βόλου, που εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά). Έως 19/2.

TEARS Τον απόηχο της οικονομικής κρίσης στην Αθήνα πραγματεύεται η έκθεση φωτογραφίας Tears and parades του Βαγγέλη Γεώργα, που εγκαινιάζεται αύριο (8.30 μ.μ.) στο Black Box Photography (Μαυρομιχάλη 52). Έως 30/12.

ΒΕΡΟΙΑ Μια σπονδυλωτή έκθεση ζωγραφικής, από την καλλιτεχνική ομάδα «Εμείς οι άλλοι», που αρθρώνεται χρονικά σε δύο περιόδους και εξελίσσεται σε εικαστική περφόρμανς, αναζητώντας την ετερότητα του εγώ, εγκαινιάζεται την Πέμπτη (9.00 μ.μ.) στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας. Έως 22/2.

ΦΩΤΙΑ Νέοι καλλιτέχνες από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας και την πόλη παρουσιάζουν εικαστικά έργα παράθεσης δίπλα στα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου Φλώρινας (10.00 μ.μ.). Στις 23/12.

ΑΛΙΚΗ Με έμπνευση από την ηρωίδα του Λιούις Κάρολ, νέοι εικαστικοί αναζητούν την Αλίκη στο σήμερα, στην ομαδική έκθεση Η Αλίκη στη Χώρα των πραγμάτων, που με επιμέλεια Ίριδας Κρητικού φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός (Σταδίου 24). Έως 18/1.

ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ Έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά παρουσιάζονται στην ατομική έκθεση της Ηρώς Νικοπούλου Η άλλη πόλη - Μορφές, που φιλοξενείται στην αίθουσα ΠεριΤεχνων Καρτέρης (Ηροδότου 5, Κολωνάκι). Έως 7/1.

ΦΙΛΜ Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Οικονόμου με τίτλο Film-Noir φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης «Αγκάθι - Κartάλος» (Μηθύμνης 12, πλ. Αμερικής). Έως 10/1.

ΜΙΚΡΑ Η καθιερωμένη ετήσια ομαδική έκθεση Μικρά έργα φιλοξενείται στην γκαλερί ena contemporary (Βαλαωρίτου 9Γ). Έως 7/1.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δύο παράλληλες εκθέσεις, της Μαρίας Ματάλα Thalassa - Thalassa και της Μαρίβας Ζαχάρωφ Η ζωή έχει και πολλές αποχρώσεις του γκρι, φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29). Έως 25/12.

99 Την προσωπική του ματιά στο σήμερα με σκληρό εικαστικό λεξιλόγιο καταθέτει ο Τάσος Νικάκης στην ατομική του έκθεση ζωγραφικής 99, στην γκαλερί Chalkos (Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη). Έως 6/1.

ΚΕΡΚΥΡΑ Έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής του Γιάννη Καστρίτση, που αντλούν την έμπνευσή τους από τον αγροτικό κόσμο, φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας (Περιστύλιο Παλαιών Ανακτόρων). Έως 29/1.

ΦΛΩΡΙΝΑ Ζωγραφική των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων, όπου αναζητεί την υπέρβαση της ύλης, παρουσιάζει ο Άγγελος Στόγιας στην ατομική του έκθεση στο Ξενοδοχείο King Alexander (Φλώρινα). Έως 10/1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL