Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα ξεκινάει ένας νέος συναυλιακός θεσμός που υποστηρίζεται και από τον Δήμο Αθηναίων, το Athens Music Festival, με τη Γιώτα Νέγκα και τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού Σέρβο συνθέτη Goran Bregovic να πραγματοποιούν δύο χωριστές συναυλίες στο «Διογένης Studio».

Σήμερα επίσης ο Lumiere (πρώην Lumiere Brother) παρουσιάζει ολόκληρο το ομότιτλο album του με μόνον ένα κουαρτέτο εγχόρδων να συνοδεύει το πιάνο και τη φωνή του και τον φίλο του Άγγελο Πάνου να ανοίγει την ατμοσφαιρική βραδιά στην αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27).

Σήμερα ακόμα ο Κώστας Λειβαδάς, μαζί για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια με τον ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη και με τη συμμετοχή του Κώστα Γιάντσιου, στη Θεσσαλονίκη και, πιο συγκεκριμένα, στο «Biscotto Cafe».

Αύριο Κυριακή 18 (και την επομένη, Δευτέρα 19) Δεκεμβρίου «Film Noir», δηλαδή ένα πρόγραμμα με πολύ jazzy ατμόσφαιρα, από τον Βασίλη Λέκκα και τη Σαλίνα Γαβαλά στο «Αθηναΐς».

Αύριο επίσης ο Παύλος Παυλίδης σε ένα ακουστικό σετ (με τη συνοδεία δύο μελών της μπάντας του στο πιάνο και την κιθάρα) στο «Buba».

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου η Ξένια Γαργάλη με χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε οκτώ (!) διαφορετικές γλώσσες και τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος - πιάνο, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς - στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης) και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Την Τρίτη 20 (και την επόμενη Τρίτη 27) Δεκεμβρίου η ιδιοσυγκρασιακή τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Μάρω Μάρκελλου με τη συνοδεία της τετραμελούς μπάντας της - κιθάρα, βιολί/μπαγλαμάς, μπάσο και ντραμς - και προσκεκλημένους την πρώτη φορά τον Φοίβο Δεληβοριά και τη δεύτερη τη Μιρέλλα Πάχου και τον Πάνο Μουζουράκη στο «Σφίγγα».

Την Τρίτη επίσης οι Gadjo Dilo με το... «ελληνικού αρώματος» swing τους στο Roof Stage του «Gazarte».

Την Πέμπτη 22 (και την επόμενη Πέμπτη 29) Δεκεμβρίου οι εξαίρετοι -και επταμελείς πλέον- Λάργκο στο Club του «Σταυρού του Νότου».

Την Πέμπτη επίσης ένα από τα καλύτερα σχετικά νέα αθηναϊκά γκρουπ, οι νεοψυχεδελικοιί Cyanna Mercury, παρουσιάζουν ζωντανά τον πρώτο τους δίσκο «Archetypes» στο «Gagarin 205».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL