Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Να σημειώσουμε καταρχάς ότι μετά τις τέσσερις sold out παραστάσεις της η επαναπροσέγγιση του Διονύση Σαββόπουλου μετά από πενήντα χρόνια στον ιστορικό πρώτο δίσκο του «Φορτηγό» θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Σήμερα ο σπουδαίος Αμερικανός jazz βιμπραφωνίστας Roy Ayers στο «Gazarte».

Από σήμερα και για όλα τα Σάββατα μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου ο Κώστας Μακεδόνας και η Βίκυ Καρατζόγλου με τη σύμπραξη της Μαίρης Δούτση στο «Γυάλινο Μουσικό θέατρο».

Από σήμερα και για δέκα μόνο παραστάσεις ο Τζίμης Πανούσης με τη συνοδεία του νέου του συγκροτήματος που έχει το όνομα Πεταμένα Λεφτά (!) και το πρόγραμμα «Mouniall» στο ιστορικό νυχτερινό κέντρο «Can Can» (Λ. Κηφισού και Π. Ράλλη 62).

Σήμερα επίσης (και το επόμενο Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου) η Ματούλα Ζαμάνη στο «Kremlino» του Πειραιά.

Σήμερα ακόμα και στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Ξαφνικά στο Κορωπί» ο Νίκος Ξυδάκης και ο τακτικότατος συνεργάτης του στιχουργός Μιχάλης Γκανάς στο «γιαπί» του κτηρίου της ανθρωπιστικής οργάνωσης «AKT-EIN» (Ερμή Σουρλατζή 14, Κορωπί) και με όλα τα έσοδα φυσικά να πηγαίνουν στην αποπεράτωση του.

Σήμερα όμως και οι Kollektiva με support τους 9mm, 30 milliAmpere και Altera Vita στο ιστορικό «Κύτταρο».

Σήμερα πάντα και η Μυρτώ Βασιλείου με τον συνθέτη των τραγουδιών του νέου της δίσκου Κώστα Τσίρκα και με τη σύμπραξη του Ηλία Βαμβακούση στο «Bookabar» (Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι).

Την Τετάρτη (αλλά και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου) «Λοξή γραμμή», δηλαδή η πρώτη ζωντανή παρουσίαση των νέων τραγουδιών της Δανάης Παναγιωτοπούλου, στο «ΚΕΤ».

Την Τετάρτη όμως και στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η επιτυχημένη παράσταση της Άννας Μπουρμά «Τα 5 Στοιχεία» στον πολυχώρο του δημαρχείου της περιοχής (Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος) και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Από την Παρασκευή 16 μέχρι και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου ο Ιταλός τραγουδοποιός και ερμηνευτής Vinicio Capossela στο «Half Note Jazz Club».

Από την Παρασκευή επίσης και κάθε Παρασκευή και Σάββατο για μόνον εννέα παραστάσεις -μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου- το πρόγραμμα της Νατάσσας Μποφίλιου «Βαβέλ 2», βασισμένο στον ομότιτλο πρόσφατο δίσκο της σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, στο «Estate» (Ανδρονίκου 3-5 & Πειραιώς).

Την Παρασκευή ακόμα (και τις δύο επόμενες, 23 και 20 Δεκεμβρίου) οι Φίλιππος Πλιάτσικας και B. D. Foxmoor για πρώτη φορά μαζί στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Αλλά την Παρασκευή και.... «Η καρδιά μου πονεί για σας», δηλαδή ένα γκαλά ελληνικής οπερέτας της Καμεράτα υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή και αρχιμουσικού της Γιώργου Πέτρου και με την σύμπραξη των λυρικών ερμηνευτών Μυρσίνης Μαργαρίτη, Ελένης Σταμίδου, Ειρήνης Καράγιαννη, Δημήτρη Πακσόγλου και Γιάννη Καλύβα στο Μέγαρο Μουσικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL