Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΟΤΝΙΑ ΘΗΡΩΝ Εγκατάσταση με φωτογραφία και εικαστικό κόσμημα από την designer Μαριέττα Καραμαρία, που σκηνοθετεί, με υλικά τις φωτογραφίες του Παναγιώτη Σκουλούκα και τα κοσμήματά της από οργανικά υλικά, μια "εθνογραφική" έκθεση με θέμα την ίδια ως άλλη, ως Ποτνία θηρών, στην ομότιτλη έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο (8.00 μ.μ.), στο πλαίσιο του προγράμματος Artist in Residence, στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21). Έως 31/12.

ΑΚΟΥΑΡΕΛΕΣ Η δεύτερη ατομική έκθεση του Άγγλου καλλιτέχνη James Foot με τίτλο Watercolours, με ακουαρέλες που αναδεικνύουν την ελληνική φύση και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική μέσα από λεπτομέρειες που συχνά μας διαφεύγουν, εγκαινιάζεται αύριο (7.00 μ.μ.) στην Image Gallery (Λεωφ. Αμαλίας 36). Έως 11/12.

ΜΠΛΕ Δεκαπέντε γλυπτά από τη σειρά "Μπλε" παρουσιάζει ο γλύπτης Τάσος Νυφαδόπουλος, γνωστός από τη μνημειακής κλίμακας εγκατάστασή του Κρίση, η οποία το 2015 τοποθετήθηκε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 602, το πρώτο δημόσιο έργο που αναφερόταν κριτικά στις οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες που γνωρίζει η χώρα, στην πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο Μπλε: Είναι κάτι ξένο, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή (6.00 μ.μ.) στην Artower Agora (Αρμόδιου 10). Έως 30/12.

ΚΑΣΕΛΕΣ Στο πλαίσιο της καθιερωμένης έκθεσης Art, Design, Antiques, φιλοξενείται ένα αφιέρωμα στην ελληνική κασέλα, παρουσιάζοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά συλλεκτικά δείγματα, στην έκθεση που εγκαινιάζεται το Σάββατο (11.00 π.μ.) στη Zoumboulakis Galleries (Αγαθοδαίμονος 37, Πετράλωνα). Έως 4/12.

TRANS LUX Με πηγή έμπνευσης το τεχνητό φως των επιγραφών μιας πόλης σε παρακμή, οι καλλιτέχνιδες Χρύσα Λαμπρακοπούλου, Δέσποινα Πανταζή, Αλεξάνδρα Πετρανάκη, Σοφία Πρέκα ερευνούν τις σκιές μεταξύ των άκρων, σκαλίζουν στα απορρίμματα της κατανάλωσης και σχεδιάζουν καινούργιες φορεσιές για τον υποψιασμένο επισκέπτη του σήμερα, στην έκθεση Trans Lux, που φιλοξενείται στο ArtWall Project Space (Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26). Έως 17/12.

ΔΥΟ Η πρώτη ατομική έκθεση της Αμερικανίδας εικαστικού Lola Montes Schnabel Texting Spirits, ένα δοκίμιο πάνω στη μεταφυσική των αντικειμένων, και η εγκατάσταση του Δημήτρη Φουτρή Β is everything you can imagine from the material world, που διερευνά τον βαθμό αντίληψης του υλικού κόσμου, φιλοξενούνται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα (Αρματολών και Κλεφτών 48). Έως 28/1.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ Μικρού μεγέθους πίνακες, που λένε ιστορίες για τη ζωή, αναδεικνύοντας τον λυρισμό των καθημερινών πραγμάτων, του γεννημένου στο Μεξικό Αμερικανο-ιρανού γλύπτη και ζωγράφου Ραφαέλ Μανταβί, περιλαμβάνονται στην ατομική του έκθεση ζωγραφικής Small Paintings Short Stories που φιλοξενείται στον Φωταγωγό (Κολοκοτρώνη 59β). Έως 27/12.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Σχέδια της Βίκυς Γεωργιοπούλου, που κοσμούν το βιβλίο της Ήρας Παπαποστόλου Χαρακτήρες και επαγγέλματα, παρουσιάζονται στην αίθουσα τέχνης ΠεριΤεχνων Καρτέρης (Ηροδότου 5, Κολωνάκι). Έως 17/12.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL