Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Νέο Δ.Σ. στον ΟΠΙ

Νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας με τριετή θητεία ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά. Πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Χαμηλοθώρης (επίτιμος αρεοπαγίτης), αντιπρόεδρος η Κωνσταντία Κυπρούλη (νομικός) και μέλη οι Μιχαήλ Κοσμόπουλος (νομικός), Φίλιππος Πλιάτσικας (συνθέτης) και Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου (νομικός).

UNESCO

Τη βοήθεια της UNESCO για την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο σχολικό σύστημα της Ελλάδας όσο καιρό παραμείνουν στη χώρα μας και η υποστήριξη του Οργανισμού για την προστασία του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη που από το 1953 λειτουργεί ως μουσείο έθεσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τόσο κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι όσο και στην κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με τη γενική διευθύντρια του Οργανισμού Ιρίνα Μπόκοβα. Ο υπουργός ευχαρίστησε επίσης για την προθυμία της UNESCO να μεσολαβήσει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

ΕΕΤΕ: "Όχι" σε σύγχρονο γλυπτό

Την αντίθεσή του με την τοποθέτηση της «Γλυπτικής εγκατάστασης ατσάλι και ήχος» της Βένιας Δημητρακοπούλου στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εκφράζει το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ, μεταφέροντας "πλήθος διαμαρτυριών εικαστικών καλλιτεχνών - μελών του", σύμφωνα με ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι "δεσπόζει και δεν έχει επικοινωνία με το συγκεκριμένο χώρο", αλλά και καταγγέλλοντας ότι "δεν τηρήθηκαν οι δέουσες -νόμιμες- διαδικασίες για την τοποθέτηση εικαστικών έργων σε δημόσιους χώρους", καθώς "είναι απαραίτητη η κρίση από μια επιτροπή στην οποία να μετέχουν εικαστικοί καλλιτέχνες και εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατάταξης και Κρίσεων του ΕΕΤΕ" σημειώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL