Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Ελλάδα - Κίνα

Τρόπους για την επιτάχυνση της υλοποίησης των συμφωνιών που έχουν υπογράψει η Ελλάδα και η Κίνα για θέματα πολιτισμού τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζου Ξιαολί, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από αίτημα της κινεζικής πλευράς. Παράλληλα προτάθηκαν και νέες ιδέες για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πέθανε η Ντόρα Σιμοπούλου

Σπουδαία καρατερίστα αλλά σεμνή και αθόρυβη, η Ντόρα Σιμοπούλου, που η μορφή της φέρνει στο νου τόσα χρόνια μετά την ερμηνεία της στη "Γυφτοπούλα" του Παπαδιαμάντη από την ασπρόμαυρη ακόμα ΕΡΤ, πέθανε στις 8 Αυγούστου σε ηλικία 75 ετών. Η Ντόρα (Ισιδώρα) Σιμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941, σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και εκτός από το θέατρο συμμετείχε επίσης στην κινηματογραφική μεταφορά της "Φόνισσας" του Παπαδιαμάντη και σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές. Πάντα χαμηλών τόνων και εκτός προβολής.

Πέθανε η Μένη Λυσαρίδου

Η Μένη Λυσαρίδου, η προηγούμενη πρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, πέθανε χθες σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν μετά το οξύ εγκεφαλικό ανεύρυσμα που υπέστη την περασμένη Τρίτη. Η οικογένειά της προέβη σε δωρεά οργάνων. Η νεκρόσημος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 5 μ.μ. στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης. Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2015 διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, στο οποίο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το θέατρο, "κατάφερε να αφήσει το δικό της στίγμα μέσα από τη δυναμική της προσωπικότητα και την αποφασιστικότητά της, πιστή πάντα στη βασική αρχή που η ίδια είχε περιγράψει με τα παρακάτω λόγια: "Το θέατρο είναι οι άνθρωποί του και το κοινό του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL