Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Απονομή υποτροφιών

Δυο υποτροφίες απονεμήθηκαν σε νεαρούς ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες. Η 23χρονη σοπράνο Βάσια Αλάτη παρέλαβε από το «Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» τη νέα υποτροφία για τελειοποίηση σπουδών στην Ακαδημία της Βιέννης. Στον 25χρονο πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη απονεμήθηκε από το ισπανικό σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία», με πρόεδρο την πριγκίπισσα Ειρήνη, το νέο «Βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ». Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη στήριξη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων και συνεργασιών.

And the Winner is

Η ομάδα «eikon.vis.auth» του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον καθηγητή Θανάση Πάλλα, απέσπασε το Γ’ Βραβείο στον διαγωνισμό για τον τυπογραφικό ανασχεδιασμό του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Πρόκειται για τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ: Άννα Κατσούλη, Αντιγόνη Ευτυχιάδη, Βίκυ Αλιπραντή, Μαρία Αιντινίδου, Πολυξένη Λουκά, Παναγιώτη Τσολακάκη, Σπύρο Καζαντζή και Χρήστο Γουσίδη. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατόν ενενήντα χρόνων από την οργάνωση και λειτουργία στο Ναύπλιο, το 1825, της πρώτης κρατικής τυπογραφικής μονάδας και την ίδρυση «Εφημερίδας της Διοικήσεως».

Επιτυχής παρουσίαση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Public Συντάγματος η παρουσίαση του βιβλίου της Τζένης Κολλάρου - Καλλέργη "Ανεκπλήρωτες επιθυμίες". Την έκδοση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ένωσης τ. βουλευτών - ευρωβουλευτών κ. Κώστας Πυλαρινός και η δημοσιογράφος, συγγραφέας, κριτικός κιν/φου κ. Κική Σεγδίτσα. Μίλησαν ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος λογοτέχνης, δημοσιογράφος κριτικός θεάτρου, ο κ. Τάσος Κουράκης α' αντι/δρος της Βουλής και η ψυχολόγος κ. Αλεξάνδρα Καππάτου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ζήνα Κουτσελίνη. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Όλγα Πολίτου, Γιώργος Σίσκος και Τέλης Ζώτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL