Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Για την παράνομη διακίνηση

Ολοκληρώθηκαν χθες οι συναντήσεις της άτυπης ομάδας εργασίας της Επικουρικής Επιτροπής για τη Σύμβαση του 1970 (για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών), στην οποία προήδρευσε η γ.γ. του ΥΠΠΟ Μαρία Βλαζάκη - Ανδρεαδάκη. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στους Δελφούς και στο Παρίσι (4 Ιουλίου 2016), με άξονες, αφενός, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την εξεύρεση βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση της αγοραπωλησίας παρανόμως διακινηθέντων πολιτιστικών αγαθών και, αφετέρου, την προστασία και διαφύλαξη της λεγόμενης «τεκμηριακής κληρονομιάς» (documentary heritage), που περιλαμβάνει κάθε είδους και μορφής αρχείο, καθώς και εκφάνσεις σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, όπως η φωτογραφία, ο κινηματογράφος, το Διαδίκτυο κ.λπ.

Διεθνές βραβείο στη Στέγη

Με ένα διεθνές βραβείο, το οποίο μάλιστα δίνεται για πρώτη φορά, επέστρεψαν από την Ισπανία η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και οι σχεδιαστές της περσινής έκθεσης Adhocracy, έχοντας διακριθεί με το ADI Culture Award 2016. Πρόκειται για ένα βραβείο αναγνώρισης εκείνων των πρότζεκτ, στα πεδία του design και του πολιτισμού, που βοηθούν στην προώθηση και τον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού προϊόντων ή είναι χρήσιμα στην παροχή κινήτρων για διάλογο, ανταλλαγή ιδεών και δραστηριότητες σε αυτό τον τομέα. Την ομάδα των επιμελητών της έκθεσης αποτελούσαν οι dpr-barcelona (Ethel Baraona Pohl, Cesar Reyes Najera) και Pelin Tan, που συνεργάστηκαν με τον Πάνο Δραγώνα, ενώ συμμετείχαν Έλληνες σχεδιαστές και καλλιτέχνες (Μαρία Παπαδημητρίου, Βαλεντίνα Κάργα και η πλατφόρμα FabAthens).

Διαγωνισμός ζωγραφικής

Διαγωνισμό ζωγραφικής στη μνήμη του σημαντικού ζωγράφου της Θεσσαλονίκης Λουκά Βενετούλια προκηρύσσει για δεύτερη φορά το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Οι διαγωνιζόμενοι υποβάλλουν από ένα έργο, με θέμα και υλικό της προτίμησής τους. Τα έργα του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε χώρο του Ιδρύματος και στη συνέχεια πενταμελής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρία έργα ανάμεσα στο σύνολο. Το καλύτερο θα βραβευτεί με συμβολικό χρηματικό ποσό και τα άλλα με έπαινο. Τα έργα θα παραμείνουν στη συλλογή του ιδρύματος. Η διάρκεια υποβολής ορίζεται από 5-30 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL