Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Μάλερ χωρίς Τσιαλή

Ο αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου θα αντικαταστήσει στο πόντιουμ τον Στέφανο Τσιαλή την Παρασκευή 3/6, κατά την τελευταία συναυλία του χειμερινού κύκλου των τακτικών συναυλιών της ΚΟΑ, καθώς μία εποχική ασθένεια ταλαιπωρεί τον διευθυντή της ΚΟΑ. Έτσι, το πρόγραμμα θα διαφοροποιηθεί και η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει, αντί για τη Συμφωνία αρ.5, τη Συμφωνία αρ. 4 του Γκούσταβ Μάλερ, με τη σύμπραξη της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη. Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να προσέλθουν στη συναυλία της Παρασκευής κανονικά ή να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έως 10/6.

Από τη Λυρική στη ΜΕΤ

Με το American Ballet Theatre συνεργάζεται ο μουσικολόγος και μουσικός της ΕΛΣ Γιάννης Σαμπροβαλάκης, το οποίο θα παρουσιάσει σε ενορχήστρωση και διασκευή δική του το μπαλέτο του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ Ο χρυσός πετεινός στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, για οκτώ παραστάσεις από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου. H παραγωγή, σε χορογραφία του Αλεξέι Ρατμάνσκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το ABT στη ΜΕΤ.

Εκκένωση στην Κω

Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω, που από το ΥΠΠΟ είχε παραχωρηθεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων, επιστρέφει στην πρότερη χρήση του, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η χρήση του χώρου ολοκληρώθηκε τηρουμένων όλων των δεσμεύσεων και με πρωτοβουλία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποκαταστάθηκε πλήρως και περιήλθε στην πρότερη κατάσταση. Με επιστολή τους, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ευχαρίστησαν το υπουργείο για την αγαστή συνεργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL