Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Πέθανε ο «Κέιτο» του «Ροζ Πάνθηρα»

Ο ηθοποιός Μπερτ Κουκ, ο Κέιτο της σειράς ταινιών του «Ροζ Πάνθηρα», πέθανε σε ηλικία 85 ετών, χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του καλλιτεχνικού πρακτορείου που τον εκπροσωπούσε, «Ο αγαπητός Μπερτ Κουκ πέθανε ήρεμος στις 24 Μαΐου. Η οικογένεια θα πραγματοποιήσει κλειστή κηδεία, αλλά επιφυλάσσεται για ένα αφιέρωμα μνήμης σε μεταγενέστερη ημερομηνία». Γεννημένος στη Βρετανία το 1930, αλλά μεγαλωμένος στην Κίνα, ο Κουκ έγινε παγκοσμίως γνωστός ως Κέιτο στις ταινίες του «Ροζ Πάνθηρα» με τον Πίτερ Σέλερς (ο οποίος, ως επιθεωρητής Κλουζό, του είχε αναθέσει να τον κρατάει σε φόρμα αιφνιδιάζοντάς τον κάθε φορά που επέστρεφε στο σπίτι). Υποδύθηκε τον Κέιτο σε επτά ταινίες του «Ροζ Πάνθηρα» μεταξύ 1964 και 1993. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 1993 στην ταινία «Ο γιος του Ροζ Πάνθηρα», με πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο Μπενίνι.

Τραγούδι "Ελπίδας"

«Μόνο έτσι ο κόσμος λάμπει, και η μέρα είναι ωραία, με βοήθεια, χωρίς φόβο, όλοι να 'ναι μια παρέα» τραγούδησαν στην αντιπρόεδρο της Βουλής 24 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 130ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, αφιερώνοντας το τραγούδι τους στα προσφυγόπουλα της Συρίας. Το τραγούδι με τίτλο «Ελπίδα» οι μαθητές που επισκέφθηκαν χθες το Κοινοβούλιο το παρουσίασαν στην κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και στον χώρο του εντευκτηρίου της Βουλής. Ταυτόχρονα, παρέδωσαν στην αντιπρόεδρο έναν φάκελο με χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν προκειμένου να διατεθεί σε δράση για τα προσφυγόπουλα.

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Athens Open Air Film Festival

Ο κριτικός κινηματογράφου Λουκάς Κατσίκας είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", του Athens Open Air Film Festival και του περιοδικού "Σινεμά¨". Σύμβουλος και συντονιστής Προγράμματος στο Φεστιβάλ, συντάκτης και μετέπειτα αρχισυντάκτης στο περιοδικό "Σινεμά", ο κ. Κατσίκας αναλαμβάνει τη θέση που κατείχε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL