Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
Στo πλαίσιo του Benaki Summer Festival
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στo πλαίσιo του Benaki Summer Festival

Σήμερα, στo πλαίσιo του Benaki Summer Festival, η θαυμάσια ερμηνεύτρια Μαρίζα Ρίζου και η επταμελής μπάντα της (άλτο σαξόφωνο/κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, κιθάρα, πιάνο, κοντραμπάσο και ντραμς) θα παίξουν στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη κομμάτια jazz μα και άλλων μουσικών ειδών αλλά πάντα με... jazz διάθεση και αίσθηση!

Μετά την θριαμβευτική τους εμφάνιση στο Ηρώδειο αλλά και εκείνη στην Πάτρα, ο Θάνος Μικρούτσικος και η παρέα των ερμηνευτών (Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης και Ρίτα Αντωνοπούλου) που δηλώνουν μαζί του «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...» πηγαίνουν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο Ηράκλειο Κρήτης (θέατρο «Τεχνόπολις»).

Τη Δευτέρα επίσης, αλλά στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο θέατρο Λυκαβηττού θα έχουμε μια πολύ σημαντική φωνή της διεθνούς jazz (αλλά καθόλου αποκλειστικά...) σκηνής, τη Γαλλίδα Madeleine Peyroux. Τη συναυλία θα ανοίξει η Έλλη Πασπαλά σε επίσης jazz διαδρομές και με τη συνοδεία ενός εξαιρετικού κουαρτέτου (σαξόφωνο, πιάνο, κοντραμπάσο και ντραμς) μουσικών του είδους με την οποία μάλιστα η Madeleine Peyroux θα κάνει ντουέτο στο «All Alone Am I», δηλαδή την αγγλική εκδοχή του «Μη Τον Ρωτάς Τον Ουρανό» του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Τρίτη 16 Ιουλίου είναι η ημέρα του δεύτερου καθιερωμένου ελληνικού/αθηναϊκού θερινού φεστιβάλ, του Ejekt Festival, που αυτή την φορά πραγματοποιείται στην Πλατεία Νερού του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου. Με support τρία νέα ημέτερα συγκροτήματα (Bittersweet. Jamming Funkers και Viper Vikings) θα εμφανιστούν κατά σειρά οι -άπαντες Βρετανοί- Faith SFX με το καταιγιστικό dubstep στιλ του, Palma Violets με τον δυναμικό κιθαριστικό ήχο τους, James Blake, ο οποίος έχει ήδη καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της dance σκηνής, Happy Mondays με το πάντα ξεσηκωτικό -έστω και μόνο λόγω αναμνήσεων...- «baggy» ύφος τους και τέλος οι αειθαλείς «μάστορες» της σοφιστικέ ηλεκτρονικής ποπ Pet Shop Boys.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton θα εμφανιστεί το δεκαμελές σχήμα με το εύγλωττο όνομα Cinema Paradiso με το ακόμα πιο εύγλωττα τιτλοφορημένο πρόγραμμα «Από τον Ennio Morricone στον Μάνο Χατζιδάκι».

Μια αληθινά ιδιαίτερη βραδιά με τίτλο «Μπλε Καφέ» την Πέμπτη 18 Ιουλίου στον κήπο του Μέγαρου Μουσικής όπου ο Κωνσταντίνος Βήτα θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «Αντήχηση» (και όχι μόνο...) με την φιλική συμμετοχή των Μανώλη Φάμελου και Vassilikos και κάποιων ακόμα προσκεκλημένων - έκπληξη.

Την ίδια ημέρα όμως και η Καλλιόπη Βέττα μαζί με τους Μπάμπη Βελισσάριο, Παναγή Μπαρμπάτη και τη Στέλλα Γκρέκα σε έκτακτη εμφάνιση θα βρίσκεται στο Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton με ένα κεφάτο πρόγραμμα με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία με Αττικά τραγούδια», δηλαδή συνθέσεις του Αττίκ και άλλων δημιουργών από την γη της Αθηνάς.

Θ. Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL