Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Επί σκηνής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επί σκηνής

Έφτασε επιτέλους η ώρα για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αλλά και, κακά τα ψέματα, μόνο αληθινά αναγνωρισμένο ως ισάξιο των διεθνών ανάλογων ελληνικό φεστιβάλ, με άλλα λόγια το Rockwave στο «Terravibe» στη Μαλακάσα. Ξεκίνημα σήμερα με την αμιγώς ελληνική ημέρα, δηλαδή -και κατά σειρά εμφάνισης- τους Λεωνίδα Μπαλάφα, Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα στην Terra Stage και Ειρήνη Σκυλακάκη, Θάνο Ανεστόπουλο και Υπόγεια Ρεύματα και Γιάννη Αγγελάκα στη Vibe Stage.

Αύριο, Κυριακή 7 Ιουλίου, η metal και hard rock ημέρα με 1.000 Mods, Alborosie, Marky Ramone και Ska-P στην Terra Stage και Endsight, Descending, Carcass, Kreator και Saxon στη Vibe Stage). Η τρίτη ημέρα, Δευτέρα 8 Ιουλίου, συγκεντρώνει τα μάλλον πλέον γνωστά ονόματα, με Gautier, Subways, Echo & The Bunnymen και Lana Del Ray στην Terra Stage και Black Hat Bones, Psycho Choke, At The Gates, Suicidal Tendencies και Iced Earth στην Terra Stage. Και τέλος, την Τρίτη 9 Ιουλίου έχουμε Opera Chaotique, Craig Walker, Monophonics και Dead Can Dance στην Terra Stage και Mahakala, Tardive Dyskinesia, Acid Death, Chaostar και Septic flesh στη Vibe Stage (τις τρεις τελευταίες ημέρες οι εμφανίσεις στις δύο σκηνές αρχίζουν αντίστοιχα στις 15.50 και 12.15 το μεσημέρι!).

Σήμερα, όμως, είναι και η δεύτερη και τελευταία ημέρα ενός αφιερώματος στον Παύλο Σιδηρόπουλο, που παρουσιάζει ο Χρήστος Θηβαίος με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) στο Μουσικό Προαύλιο του «Θεάτρου Badminton».

Σήμερα επίσης, αλλά εκτός Αθήνας, στην Πάτρα, και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του εκεί Διεθνούς Φεστιβάλ και στο Ρωμαϊκό Ωδείο, εμφανίζεται ο πολύ σημαντικός Γερμανός αυτοσχεδιαστής Stephan Micus.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας και Δημήτρης Σταρόβας θα παίξουν στο Αμαλίειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, μια μεγάλη συναυλία των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Φωτεινής Δάρρα με τίτλο «Από τον Κ.Π. Καβάφη στον Νίκο Γκάτσο», δηλαδή σπουδαία ποίηση μελοποιημένη από τον πρώτο, με σολίστ τη δεύτερη και τη συμμετοχή του Γιώργου Φλωράκη στην ερμηνεία -αλλά και της χορευτικής ομάδας Hellenic Dance Company στο πρώτο μέρος-, ενώ θα συνοδεύσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

Επίσης την Τετάρτη στην «Τεχνόπολη», οι Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου και Ευτυχία Μητρίτσα ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια συναυλία αλληλεγγύης και υποστήριξης του Πολυχώρου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου του Δήμου Αθηναίων, με εισιτήριο μόνο 8 ευρώ.

Την ίδια ημέρα ακόμα μια «συναυλία με σκοπό», στο Βεάκειο, με τον Γιάννη Κότσιρα να τραγουδά για την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση AKT-EIN, έχοντας μαζί του τον Στάθη Δρογώση και με τη συνοδεία πενταμελούς μπάντας (μπουζούκι, κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς).

Τέλος, την Πέμπτη 11 Ιουλίου ο Αγάθωνας (Ιακωβίδης) θα βρίσκεται στο Μουσικό Προαύλιο του «Θεάτρου Badminton» για μια κεφάτη βραδιά αυθεντικών ρεμπέτικων.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL