Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Νίκος Ξυδάκης: Εγκαίνια ΕΜΣΤ έως το τέλος του έτους, συγχώνευση των δύο μουσείων της Θεσσαλονίκης.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Ξυδάκης: Εγκαίνια ΕΜΣΤ έως το τέλος του έτους, συγχώνευση των δύο μουσείων της Θεσσαλονίκης.

 
Την βεβαιότητά του ότι το νέο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα πραγματοποιήσει τα θυρανοίξιά του στο τέλος του 2015, διατύπωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ενώ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την επανεκκίνηση του σχεδίου για τη συγχώνευση των δύο μουσείων σύγχρονης τέχνης της Θεσσαλονίκης, του Κρατικού και του Μακεδονικού, και τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου πολιτισμού στο χώρο γύρω από τη Διεθνή Έκθεση (όπου και η έδρα του ΜΜΣΤ).
 
Τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Παπαναστασίου, καθώς και ο επικεφαλής αρχιτέκτονας Αντώνης Στυλιανίδης υποδέχτηκαν σήμερα τον υπουργό Πολιτισμού και τους δημοσιογράφους στο εντυπωσιακό κέλυφος του μουσείου, προκειμένου να τους ξεναγήσουν στους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι συλλογές του.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις, η Κατερίνα Κοσκινά διευκρίνισε ότι ετοιμάζει τη μουσειολογική μελέτη για την  έκθεση των συλλογών, υπό ασφυκτική πίεση χρόνου, ενώ, αν και διευκρίνισε ότι "όταν ανοίξει το μουσείο δεν θα είναι μισό", άφησε να αννοηθεί πως θα μείνει χώρος κενός για περφόρμανς ή άλλες εκδηλώσεις. Η μόνιμη συλλογή θα καταλαμβάνει δυόμισι ορόφους, ενώ ένα μεγάλο μέρος του υπογείου θα καταλάβουν οι αποθηκευτικοί χώροι. 
 
Σπύρος Κακουριώτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL