Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Εν συντομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εν συντομία

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια στον "Ιανό", συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του με διαδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, Σόλωνος και Ασκληπιού, την Πέμπτη 8 του μηνός στις 6.00 μ.μ. Παράλληλα, καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Ευελπίδων, ζητώντας την άμεση παύση κάθε δίωξης στους επτά συλληφθέντες συναδέλφους τους για την απεργιακή περιφρούρηση του "Ιανού". Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου αναφέρουν μεταξύ άλλων πως "συνεχίζουν και δυναμώνουν τον αγώνα ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών προς τον κόσμο της εργασίας".

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ανακοίνωσε τον τίτλο της νέας του ταινίας και την επιστροφή του στο δράμα χαρακτήρων και στο "σινεμά γυναικών". Ο τίτλος της νέας ταινίας είναι Silencio (Σιωπή) και τα γυρίσματά της θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο. Αν και ελάχιστα είναι γνωστά για την υπόθεση, ο Αλμοδόβαρ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times, εξήγησε πως ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται «στο βασικό στοιχείο που καθοδηγεί τα χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν στην κεντρική ηρωίδα». Προς το παρόν δεν έχει γίνει επίσης γνωστό ποιες θα είναι οι πρωταγωνίστριες της ταινίας.

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη παρουσιάζει το Σάββατο 10 Ιανουαρίου ο στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια» Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ρε Καντίνι» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του λαϊκού συνθέτη, στoν Πολυχώρο τέχνης Galerie δημιουργών, Χελιδονούς 28 Νέα Κηφισιά, στις 8.30. Το αφιέρωμα θα βασίζεται στις πρώτες, αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών του μεγάλου Έλληνα τραγουδοποιού, και θα διανθίζεται με στοιχεία από τη ζωή και το έργο του μέσα από αυτοβιογραφικά κείμενα του συνθέτη, τραγούδια από όλη τη μουσική του διαδρομή και σπάνιο αρχειακό οπτικό υλικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL