Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ- String Demons
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ- String Demons

STRING DEMONS: ΔΟΞΑΡΟΜΑΧΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ...

Πότε ξεκίνησε το σχήμα που ακούει στο όνομα String Demons και με ποια αφορμή;

Το σχήμα αυτό σαν Δαίμονες των Εγχόρδων ξεκίνησε το 2012 και με αφορμή τη Βασιλική Καρακώστα, αυτή τη φοβερή τραγουδίστρια, η οποία μας βάφτισε. Εκείνη το σκέφτηκε και στην αρχή ξεκινήσαμε φωνή και έγχορδα, με την οποία κάναμε ένα δίσκο όπου μελοποιήσαμε και Καβάφη, κάναμε και καινούργια, ρεμπέτικες διασκευές... Ήταν μόνο φωνή-έγχορδα, δεν είχε κάτι άλλο, αυτή ήταν η βάση. Κάναμε με αυτόν τον δίσκο περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, παίξαμε δηλαδή πάρα πολύ, και μετά τον Μάρτιο του 2014 συνεχίζουμε αυτό που κάνουμε οι δυο μας.

Όσον αφορά τις επιρροές και τα ακούσματά σας, είχαν να κάνουν πρωτίστως με το σπίτι, μιας και είστε παιδιά μουσικών; (Γονείς τους είναι οι καταξιωμένοι και σπουδαίοι μουσικοί Βαγγέλης Μπουντούνης και Μάρω Ραζή.)

Είχαμε πάντα και οι δύο μια καλή σχέση με τη ροκ, η Λυδία από μικρή ηλικία είχε πιο πολύ επαφή με τα ρεμπέτικα και τα ωραία παλιά λαϊκά κομμάτια. Οπότε γινόταν στο σπίτι ένας χαμός, ακούγαμε από Τσιτσάνη μέχρι Queen και από Metallica μέχρι Βαμβακάρη και Ξαρχάκο. Ή τον Χατζιδάκι, για παράδειγμα, που είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνος του, έχουμε τους δίσκους του και τους ακούμε με αγάπη και είναι και πολύ οικείος στην οικογένεια. Το ότι έχουμε πατέρα και μητέρα μουσικούς έπαιξε και αυτό τον ρόλο του, μιας και υπήρχε πολλή μουσική μέσα στο σπίτι. Ήταν κάτι δεδομένο, δεν ήταν κάτι που χρειαζόταν να το ψάξεις. Πώς ήταν η φασολάδα στην κατσαρόλα, έτσι ήταν και η κιθάρα και άκουγες. Όλο το πράγμα ήταν τελείως αβίαστο, ήταν και είναι τρόπος ζωής.

Πέρα από τη μεγάλη γκάμα και το εύρος των τραγουδιών που διακρίνουμε στις μέχρι τώρα ηχογραφήσεις σας, τα τωρινά σας ακούσματα ποια είναι; Υπάρχουν δίσκοι που ξεχωρίσατε τελευταία;

Υπάρχουν πράγματα τα οποία μας αρέσουν και έχουμε ανακαλύψει τελευταία. Ας πούμε, ο καινούργιος δίσκος του Μπάμπη Παπαδόπουλου Μέσα στον πόνο είν' η χαρά, μες στη χαρά είναι ο πόνος. Είναι κάτι που εκτιμάμε πολύ και μας αρέσει ό,τι έχουμε ακούσει από αυτόν. Ή ο τελευταίος δίσκος του Ψαρογιώργη με τον Jim White.

Πού θα τοποθετούσατε αυτό που κάνετε, σε ποιο είδος;

Έκφραση συναισθημάτων είναι, παίζουμε αυτό που νιώθουμε, ό,τι και αν είναι αυτό. Είτε θυμός είτε χαρά, έτσι πάνε τα δάχτυλα στα όργανα και παίζουμε... αυτό που δεν μπορούμε να κατατάξουμε κάπου.

Έχω την αίσθηση πως, παρ' όλο που είστε μόνο οι δυο σας, βγάζετε κάτι πολύ «ανοιχτό» για μουσική σύμπραξη... Από την άλλη, αυτό που κάνετε πιστεύετε ότι μπορεί να «κουμπώσει» στη δουλειά κάποιου άλλου για συνεργασία;

Για συνεργασία, ε; Ωραίες ερωτήσεις και χαιρόμαστε γι' αυτό, δεν μας τα ρωτάνε συνήθως αυτά (γέλια). Μας αρέσει πάρα πολύ ο Βασίλης Σαλέας, είναι πολύ δυνατή περίπτωση. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, πρέπει να σου πούμε ότι είχαμε σκοπό να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε αφού πρώτα «λιώσουμε» αυτό που κάνουμε, θέλουμε να παίξουμε πολύ ακόμα οι δυο μας.

Πώς βλέπετε την ενέργεια και τη συλλογικότητα νέων ανθρώπων στην τέχνη σε πείσμα των καιρών;

Πολύ κακό, είναι χάλια, πρέπει να σταματήσει (γέλια). Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν αφήνουν την όποια μιζέρια της εποχής, γιατί όλες οι εποχές έχουν μιζέρια, δεν είναι μόνο αυτή. Κάποιοι δεν το αφήνουν όλο αυτό και λένε: Τι θα κάνουμε, θα βουλιάξουμε ή θα κάτσουμε να κοιτάμε το ταβάνι και να γκρινιάζουμε; Υπάρχει πολύς κόσμος που πάει κόντρα σ' αυτό. Και εμείς αυτό υποστηρίζουμε, με χαμόγελο. Ζούμε σε έναν τόπο απίστευτο, και μόνο ο ήλιος που υπάρχει εδώ πέρα σε γεμίζει με απίστευτη ενέργεια. Οπότε όλοι πάμε να κάνουμε πράγματα, να φτιάξουμε δυναμικά κάτι άλλο από το μηδέν. Συγκεκριμένα, μιας και το ανέφερες, από τη μουσική, που είναι ο τομέας μας, να βρούμε τρόπους με το home studio, με διάφορες τακτικές, να βγάλουμε αυτό που θέλουμε να πούμε.

Μέχρι στιγμής έχετε βγάλει στο Διαδίκτυο κάποια μεμονωμένα τραγούδια. Υπάρχουν βλέψεις για ολοκληρωμένο δίσκο;

Ναι, αυτή τη στιγμή είμαστε στα τελειώματα του δίσκου String Demons.

Ποια η σχέση σας με το Διαδίκτυο γενικότερα (social network) αλλά και με το υλικό που βλέπουμε ότι υπάρχει σαν String Demons; (Πολύς κόσμος τους ανακάλυψε από εκεί.)

Αρκετά καλή σχέση θεωρούμε ότι έχουμε. Πιο παλιά δεν προσέχαμε τι συμβαίνει στο Διαδίκτυο σε σχέση μ' εμάς, γιατί τρέχαμε για τα live που κάναμε με τη Βασιλική Καρακώστα. Ήμασταν λίγο σαν τους χίπις, παίζαμε λίγο από δω, λίγο από εκεί, δεν ενδιαφερόμασταν ούτε για υλικό ούτε για βίντεο και τέτοια πράγματα. Τον τελευταίο καιρό έχουμε αρχίσει και δουλεύουμε με το Διαδίκτυο αρκετά και με βίντεο καινούργια που όλο και έρχονται. Κάποια είναι γυρισμένα στο σπίτι, κάποια εξωτερικά, μας βοηθάνε γι' αυτά διάφοροι φίλοι. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, όποτε όλο αυτό σε συνάρτηση με το Ίντερνετ μιας απελευθερώνει και από την άποψη του χρόνου, αλλά και από ουσιαστικής πλευράς, να βγει κάτι όμορφο που να μας αρέσει και εμάς. Είναι ο Πάνος και η Ντίνα, δυο νέοι άνθρωποι στην ηλικία μας, με τους οποίους έχουμε μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία. Ακόμα και σε αυτό το κομμάτι το μοιράζουμε, ο Κωνσταντίνος είναι ο πολυλογάς και ο τρελάρας, η Λυδία είναι η τεχνοκράτισσα, κρατάει το πρόγραμμα. Μπορεί να μας βρει κάποιος στη σελίδα μας στο

Link: https://www.facebook.com/string.demons

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL