Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Θέλουμε να ερχόμαστε, μας θέλετε κι εσείς;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέλουμε να ερχόμαστε, μας θέλετε κι εσείς;

Στην «Αυγή» της περασμένης Τρίτης μετέφερα τις εντυπώσεις μου από τη μεγαλύτερη, ώς τώρα, λόγω μουσικής σημασίας και προσέλευσης, συναυλίας της χρονιάς. Κράτησα τις εξω-μουσικές εντυπώσεις για πιο νηφάλιες στιγμές. Σύμφωνα με όσα διάβασα το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου, οι διοργανωτές, η DiDi Music δηλαδή, αποτελούνται από άσχετους με τη διοργάνωση συναυλιών σαδιστές που ανακαλύπτουν κάθε χρόνο νέους τρόπους για να τιμωρήσουν τους πελάτες τους. Κάτι δεν μου πάει καλά με αυτό. Με αυτή την ευκολία. Καθώς βρέθηκα από πολύ νωρίς στον χώρο του Terra Vibe για να καλύψω τη συναυλία για τον Red 96,3, είχα την ευκαιρία και να ταλαιπωρηθώ μέχρι να μπορέσω να μπω και να πάρω τη διαπίστευσή μου, αλλά και να δω τι συνέβαινε στο αχανές T.V. μέχρι να δεήσουν να ανοίξουν οι δυο πύλες και να στριφογυρνάνε τα περίφημα τουρνικέ. Δεν είδα, που λέτε, πουθενά κάποιους με μαστίγια και βραστά αυγά να περιμένουν το κοινό. Είδα οργανωμένες ομάδες περιφρούρησης που, ναι, με τρομοκράτησαν με τον όγκο των αγοριών και τα μαύρα ρούχα ή τις στρατιωτικές αρβύλες.

Έκανα προφανείς παρομοιώσεις. Είδα όμως όλους στη θέση τους, στα κυλικεία, τους εθελοντές, τον χώρο πεντακάθαρο και όμορφο και τον διοργανωτή πάνω σε ένα μηχανάκι να τσεκάρει τι γίνεται. To άγχος όλων για να πάνε όλα καλά. Ήθελε η DiDi music να δημιουργηθεί το χάος που περιγράφεται λοιπόν; Φταίει αν έμοιαζε η περιφρούρηση με ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής; Ήταν τα τουρνικέ μια κακή ή μια καλή ιδέα; Λειτούργησαν όπως το φαντάστηκαν οι διοργανωτές; Ήταν αρκετός ο φωτισμός; Ήταν ανεξέλεγκτοι οι μικροπωλητές που δημιούργησαν χάος στην αποχώρηση; Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν προσπάθησε για το χειρότερο. Οι διοργανώσεις σε τόσο δύσκολους περιμετρικά χώρους όπως το T.V. έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα, πόσο μάλλον όταν δεν εξυπηρετούνται από κάποια έστω και βασικά συγκοινωνιακά μέσα. Όμως γι' αυτό λέγονται «διοργανωτές». Για να φροντίζουν και να πετυχαίνουν και σε αυτά, όπως έχουν πετύχει χρόνια τώρα μετακαλώντας μεγάλα ονόματα της μουσικής. Κάθε χρόνο η DiDi μας ενημερώνει για βελτιώσεις στον χώρο, για νέα πάρκινγκ κ.λπ. και κάθε χρόνο τα παράπονα είναι ακριβώς τα ίδια. Αν θα είχαν λυθεί όλα, αν π.χ. υπήρχε μαγικά μια γραμμή μετρό ή προαστιακού προς τα εκεί; Κατά 90% ναι, αλλά δεν υπάρχει ούτε προβλέπεται.

Η ταλαιπωρία ειδικά για την είσοδο του κόσμου πρέπει να δώσει ένα μάθημα στους διοργανωτές, που από την πλευρά τους δεν πρέπει να νιώθουν υπεροπτικά λόγω του ολιγοπώλιου στη δουλειά τους. Αυτοί και η επίσης καλοπροαίρετη Detox είναι. Και έρχεται Rockwave πάλι στην Μαλακάσα και κυρίως Roger Waters και The Wall στο ΟΑΚΑ που έχει άψογη συγκοινωνιακή στήριξη. Παρά τις καλές προθέσεις, κι εκεί, στους Red Hot Chili Peppers, είχαν δημιουργηθεί πολλά οργανωτικά προβλήματα. Δεν υπάρχουν λοιπόν δαίμονες και άγγελοι.

Όλοι θέλουν να φέρνουν καλές μπάντες, να πληρώνουμε, να πηγαίνουμε και να γυρνάμε με τα νεύρα μας στη θέση τους σπίτια μας γνωρίζοντας βέβαια ότι πάμε σε φεστιβάλ ροκ και όχι στο Μέγαρο ή στην παραλιακή. Αν κάποιοι διοργανωτές έχουν την εμπειρία να το πετύχουν αυτό, είναι αυτοί που από το Rock Of Gods μέχρι τα σύγχρονα Rockwave έχουν προσφέρει στο κοινό μεγάλες, αλλά και... οδυνηρές στιγμές. Τέτοιους χαλεπούς καιρούς, ε, προτιμάμε τις μεγάλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL