Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Η ατζέντα της ημέρας 06.02.2014
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας 06.02.2014

Βιβλίο Κ. Καμάρα

Στην παρουσίαση του βιβλίου "Όλη η αλήθεια με ένα κλικ" του Κωνσταντίνου Καμάρα μας προσκαλούν οι εκδόσεις "Ωκεανίδα" και το βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Μητροπόλεως 92, Θεσσαλονίκη) στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους δημοσιογράφους Φίλιο Στάγκο και Χριστίνα Ταχιάου, τον συγγραφέα και το κοινό. Στη συνέχεια ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Ντοκιμαντέρ μνήμης

Το ντοκιμαντέρ "Ίμβρος-Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης" της Ειρήνης Σαρίογλου και του Πάνου Αγγελόπουλου παρουσιάζει το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Ερευνών σε συνεργασία με τον Δήμο Μακρακώμης. Απόψε στις 7.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Μακρακώμης στη Σπερχειάδα.

Ολοκαυτώματος μνήμη

Στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Rose Auslander με τίτλο "Μην ξεχνάς να θυμάσαι" μας προσκαλεί το βιβλιοπωλείο art bar "Ποιήματα & Εγκλήματα" (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι). Παρουσιάζει ο ποιητής και μεταφραστής Αλέξιος Μάινας, διαβάζει η ηθοποιός Μάρω Αγρίτη. Θα ακολουθήσει κινηματογραφημένη συνέντευξη της επιζήσασας του Ολοκαυτώματος Καρολίνας Γαβριηλίδου. Είσοδος ελεύθερη.

Το Συμβάν στη φιλοσοφία

Μια ιδέα για τη θέση που κατέχει η έννοια του συμβάντος στο έργο σημαντικών μορφών της σύγχρονης γαλλικής σκέψης, ιδιαίτερα στο έργο των Μπαντιού, Ντεριντά, Ντελούζ, Λακάν και Χάιντεγκερ θα προσπαθήσει να μας δώσει η στρογγυλή τράπεζα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31). Στη στρογγυλή αυτή τράπεζα θα συμμετέχουν οι David Rabouin, Δημήτρις Βεργέτης, Βαγγέλης Μπιτσώρης. Στις 7.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και ταυτόχρονη μετάφραση.

Ιαπωνικός κινηματογράφος

Η πρεσβεία της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το Japan Foundation και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) διοργανώνει Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου - «Αφιέρωμα στους Νinja» από σήμερα έως τις 12 Φεβρουαρίου. Απόψε στις 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία "Η εκδίκηση ενός ηθοποιού καμπούκι" του Yukinojo Henge.

Ψυχανάλυση και Κέρτες

Συζήτηση για την σχέση της ψυχανάλυσης με την γραφή απέναντι στο ανείπωτο του τραυματικού πραγματοποιείται απόψε στις 8:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24). Για το θέμα θα μιλήσουν η ψυχαναλύτρια, μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες Daniela Fernandez, και η ψυχαναλύτρια και μέλος της Νέας Λακανικής Σχολής, Ντόρα Περτέση. Τη συζήτηση συντονίζει η Μαρίνα Φραγκιαδάκη, ψυχαναλύτρια, μέλος της Νέας Λακανικής Σχολής. Αποσπάσματα από το έργο του Ίμρε Κέρτες θα διαβάσει η ηθοποιός Ελπίδα Κομιανού. Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL