Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Διαμαρτυρία των επιχορηγούμενων θιάσων έξω από το ΥΠΠΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαμαρτυρία των επιχορηγούμενων θιάσων έξω από το ΥΠΠΟ

Έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, δίνουν ραντεβού τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι τα μέλη της Ένωσης μη Κερδοσκοπικών Θιάσων, αλλά και οι ανεξάρτητες επιχορηγούμενες θεατρικές ομάδες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρελκυστική τακτική του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος δεν υπογράφει την εντολή προκειμένου να δοθεί σε 50 και πλέον θιάσους που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους το 1/4 της επιχορήγησης που τους είχε υποσχεθεί.

Καθώς, όπως διαμηνύουν από το υπουργείο Οικονομικών, για το 2014 δεν πρόκειται να υπάρξουν χρήματα για θεατρικές επιχορηγήσεις και, αν παρέλθει άπρακτη η τρέχουσα χρονιά, ακόμη και το πενιχρό αυτό υπεσχημένο 1/4 θα χαθεί, η τακτική του υπουργού Πολιτισμού αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού. Δεδομένου μάλιστα ότι μέχρι σήμερα ο υπουργός έχει υπογράψει «στην τύχη» (sic) εντολές για 5 θιάσους και τα χρήματα τούς έχουν ήδη δοθεί, η όλη υπόθεση αρχίζει να αποκτά οσμή σκανδάλου...

«Η συκοφάντηση των ανθρώπων του θεάτρου -ως κρατικοδίαιτων- από ανεπαρκείς πολιτικούς, οι οποίοι διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα σαν να ήταν δικό τους, θα σταματήσει εδώ. Οι περισσότεροι θίασοι εδώ και πολλά χρόνια, αξιοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων των επιχορηγήσεων για να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, δηλαδή τα επιστρέφουν στα δημόσια και τα ασφαλιστικά ταμεία», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο θίασος Κανιγκούντα, που περιμένει εξόφληση μιας επιχορηγούμενης παραγωγής του εδώ και δύο χρόνια. «Η κρίση δεν μπορεί να είναι πρόσχημα για να παρανομεί το ΥΠΠΟ. Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα και βασική ανάγκη, δεν είναι ανταποδοτικό προϊόν. Φτάσαμε να ξαναλέμε τα αυτονόητα...» καταλήγει ο θίασος στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL