Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Χρήστος Θηβαίος - Μίλτος Πασχαλίδης

Σήμερα, λοιπόν, πριν απ' όλα έχουμε τη δεύτερη επετειακή συναυλία των Last Drive για τα τριάντα χρόνια ύπαρξής τους στο «Gagarin 205», με προσκεκλημένους αυτή την φορά τον Δημήτρη Πουλικάκο, τους αδελφούς Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο των Σπυριδούλα, άπαντες σχεδόν τους Deus Ex Machina, την Εύη Χασαπίδου - Watson των Echo Tattoo, τους Φλώρα Ιωαννίδη και Τάσο Νικογιάννη των Make Believe, τους Babi Bone, Harry G., Nick Ketz, Panos M, Panos Τ., S. Pyros. D. και δύο μέλη των 700 Machines, ενώ όπως και την πρώτη ημέρα, «ειδικοί φιλοξενούμενοι» θα είναι ο πρώτος κιθαρίστας των Last Drive Nick Pop Mind και ο Fred και η Toddy, μέλη των διαλυμένων πλέον Αμερικανών Dead Moon.

Σήμερα επίσης (όπως κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι αλλά και την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως επίσης και την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά) ένα αυθεντικό και ποιοτικό λαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Το τραγούδι κάνει βόλτα...» από τη Γλυκερία και τον Μπάμπη Τσέρτο στις «Γραμμές», με τη συμμετοχή του καλού νέου ερμηνευτή Βασίλη Προδρόμου και την υπογραφή του Στέλιου Φωτιάδη.

Αύριο, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ένα αρκούντως πειραματικό ηλεκτροακουστικό έργο του πολύ ενδιαφέροντα νέου συνθέτη Σταύρου Γασπαράτου με τον εύγλωττο τίτλο «Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Αύριο ακόμα έχουμε την Ειρήνη Διαλεχτή με τη συνοδεία των τετραμελών Αμάν Ναι! (ακουστική κιθάρα/ούτι/λαούτο, ηλεκτρική κιθάρα, κοντραμπάσο και ντραμς) σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ελληνική μουσική παράδοση με εκείνη των Βαλκανίων αλλά και της Μεσογείου στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου οι Last Drive μεταφέρουν τον εορτασμό των τριακοστών γενεθλίων τους στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο «Fix Factory Of Sound», με εκλεκτούς προσκεκλημένους τους από την εκεί σκηνή τους Μπάμπη Παπαδόπουλο (μέλος των Τρύπες και νυν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπική πορεία), Ασκληπιό Ζαμπέτα (επίσης πρώην μέλος των Τρύπες αλλά και των Mushrooms), Λάμπρο Σαλτσίδη και Πάνο Ρώσση (παλαιά στους Ziggy Was και τώρα στους Clerks' Conspiracy), Κώστα Τρυψάνη, Αλέκο Κανταρτζή, Χρήστο «Danny», Gaz και σύσσωμους τους Roundlights.

Επίσης τη Δευτέρα, στο «Fuzz Live Club» (και την Τετάρτη, τα Χριστούγεννα δηλαδή, στο «Fix Factory Of Sound» της Θεσσαλονίκης) ένα ταιριαστό με την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών πάρτι freestyle electronica με τον Cayetano και τη live μπάντα του, τον Blend Mishkin και τον Βρετανό DJ και παραγωγό Jon Kennedy.

Τα Χριστούγεννα επίσης θα υπάρξει μια έξτρα παράσταση (κανονικά εμφανίζονται κάθε Παρασκευή) των Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη στον «Σταυρό του Νότου».

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL