Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Έχοντας ξεκινήσει από χθες κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου (αλλά και την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα την Πρωτοχρονιά), ο Παντελής Θαλασσινός θα βρίσκεται στο «Ρυθμός Stage» της Ηλιούπολης με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (βιολί, πιάνο / keyboards, παραδοσιακά και μη πνευστά, κοντραμπάσο και κρουστά) και με την ποιότητα, το μεράκι αλλά και τη θετική διάθεση που πάντα τον διακρίνει.

Σήμερα στο «Gagarin 205» οι Morcheeba, το βρετανικό trip hop τρίο που ίσως να μην έχει πλέον την αίγλη τού όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί εγγύηση για τους φίλους του soulful downtempo ήχου. Support ο πολύ καλός ημέτερος Cayetano με το σχήμα του και τη σύμπραξη, ειδικά για την περίσταση, του DJ Booker.

Σήμερα, επίσης, ο θαυμάσιος Ρομά ερμηνευτής Κώστας Παυλίδης με την συνοδεία πενταμελούς σχήματος (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και δύο μουσικοί στα κρουστά) θα παίξει ζωντανά στον πολυχώρο «Χυτήριο» της Ιεράς Οδού.

Από αύριο, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, και τις επόμενες τέσσερις Κυριακές (22 και 29 Δεκεμβρίου και 5 και 13 Ιανουαρίου) στο «Ρυθμός Stage» η παραδοσιακή ορχήστρα Κανών μαζί με τη Σοφία Μάνου και με προσκεκλημένους κατά σειρά τους Νίκο και Γιασεμή Σαραγούδα, Αρετή Κετιμέ και Νίκο Χατζόπουλο, Μάνο Αχαλινωτόπουλο και Παναγιώτη Λάλεζα, Μάνο Κουτσαγγελίδη και τους Αντώνη και Θωμά Κυρίτση και τέλος τον Μιχάλη Τζουγανάκη.

Αύριο, όμως, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα (ή όσο πάει...) και το καθιερωμένο, τρίτο κατά σειρά ετήσιο «Rockin Christmas Bazaar» του «Gagarin 205», με άλλα λόγια παζάρι δίσκων, CD και άλλων αντικειμένων που σχετίζονται με τη μουσική, μαζί φυσικά με αρκετό αλκοόλ, καλή μουσική από πολλούς DJs και ακόμα περισσότερο, εορταστικό ή μη, κέφι!

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου οι αξιολογότατοι της εγχώριας electronica Playground Theory στο «Six D.O.G.S» και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Την Τετάρτη 18 και την επόμενη Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου είναι οι δύο τελευταίες παραστάσεις των Opera Chaotique και του νέου show τους «Με τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ» στο «Faust».

Από αυτή την Τετάρτη επίσης και για τις τρεις επόμενες, 25 Δεκεμβρίου και 1 και 8 Ιανουαρίου, ο Γιάννης Κούτρας μαζί με τον άξιο νεότερο Απόστολο Ρίζο και τετραμελή μπάντα (keyboards, σαξόφωνο, κοντραμπάσο και ντραμς) θα ερμηνεύουν στο «Anodos Live Stage» τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καββαδία.

Τέλος, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου είναι η πρώτη από τις δύο συναυλίες των Last Drive στο «Gagarin 205» για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων ύπαρξής τους, με προσκεκλημένους τους Γιάννη Αγγελάκα, Argy και Αντρέα από τους Nightstalker, Λάμπρο Παπαλέξη, Μπάμπη Δαλλίδη, Άντα Λαμπάρα και Eva K., R R Hearse, Kostas Monk, Δ. Δημόπουλο, Σ. Θεοχάρη, Γ. Χλωρό και «ειδικούς φιλοξενουμένους» τους Nock Pop Mind και το ζεύγος - και μελών των διαλυθέντων Αμερικανών Dead Moon - Fred & Toddy!

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL