Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Συνεχίζονται σήμερα οι συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο «Black Is... Alive», οι οποίες ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο και θα εξακολουθήσουν για τα υπόλοιπα Σάββατα του Δεκεμβρίου (14, 21 και 28 του μήνα). Το πρόγραμμα που παρουσιάζει αυτή τη φορά ο κορυφαίος συνθέτης μας έχει τον εύγλωττο τίτλο «Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται» και αποτελεί κατά κάποιον τρόπο μια «συνοπτική» εκδοχή του τόσο επιτυχημένου καλοκαιρινού «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι», με δύο εκ των τεσσάρων ερμηνευτών του τελευταίου, των Ρίτα Αντωνοπούλου και Γιάννη Κότσιρα και με τον δεξιοτέχνη των πνευστών -και μόνιμο συνεργάτη του Θ. Μικρούτσικου- Θύμιο Παπαδόπουλο και τον πιανίστα Ακη Κατσουπάκη να επιμελούνται τις ενορχηστρώσεις του εξαμελούς συνοδευτικού σχήματος σολιστών, το οποίο περιλαμβάνει κιθάρα, μπουζούκι, μπάσο και ντραμς.

Σήμερα αλλά και αύριο, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, το κουαρτέτο του βιρτουόζου jazz σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη θα εμφανιστεί στο «Half Note Jazz Club», έχοντας όμως αυτή τη φορά στο πιάνο αντί για ακόμα έναν Έλληνα μουσικό, όπως στο μπάσο και στα ντραμς, έναν σπουδαίο προσκεκλημένο από τη Νέα Υόρκη, τον Benito Gonzalez. Απόψε θα παίξουν κυρίως συνθέσεις του Δημήτρη Βασιλάκη και στην αυριανή τους συναυλία θα κάνουν ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο τρομπετίστα και ερμηνευτή της jazz, Chet Baker.

Ακόμα, σήμερα και αύριο οι Rotting Christ θα αποδείξουν για μιαν ακόμα φορά στο «Gagarin 205» γιατί θεωρούνται το σημαντικότερο black/death/thrash metal ελληνικό γκρουπ.

Σήμερα όμως και ο Πάνος Μπίρμπας με την τετραμελή μπάντα του (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) και το μελαγχολικό και αρκούντως «σκοτεινό» rock του θα βρίσκονται στο «Double Trouble» (The Yard - Στοά, Πατησίων 101).

Σήμερα πάντα και μια συναυλία ελεύθερου και λίαν πειραματικού αυτοσχεδιασμού στο «Αβγό» της Θεσσαλονίκης (Βαλαωρίτου 8) με τον θαυμάσιο (και εγκατεστημένο μόνιμα στο Βερολίνο) ντράμερ Γιώργο Δημητριάδη και τον Νεοζηλανδό σαξοφωνίστα James Wylie, οι οποίοι έχουν προσκαλέσει και τον αναλόγου ύφους κιθαρίστα Θύμιο Ατζακά.

Αύριο, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ο Κύριος Κ μαζί με έναν ακόμα κιθαρίστα και έναν ντράμερ θα στείλει «Σήματα Καπνού» ακατέργαστου rock από την σκηνή του «Six D.O.G.S».

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου η Ευανθία Ρεμπούτσικα επαναλαμβάνει στο «Παλλάς» τη φημισμένη και τόσο αγαπητή «Πολίτικη Κουζίνα» της με τους Athens Academica, δηλαδή μια ορχήστρα δεκατριών εγχόρδων, με την οποία συμπράττουν έξι σολίστες (πιάνο, ακορντεόν, πνευστά, κιθάρα/μπουζούκι, κοντραμπάσο και ντραμς) και βέβαια οι Νατάσα Θεοδωρίδου και Dilec Koc, ερμηνεύοντας τα τραγούδια που είχαν πει και στην αυθεντική εκτέλεση του έργου.

Επίσης την Τρίτη, μια συλλογική συναυλία με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Καλδάρας... αλλιώς!» στο «Gazarte» στην οποία συμμετέχουν οι Γιάννης Λίνας, Minor Project, Empty Frame, Ηρώ Σαΐα, Βικτωρία Ταγκούλη, Lolek, Ηλίας Βαμβακούσης, Μαρίνα Σάτι, Φωτεινή Βελεσιώτου, Tareq, Zand The Band, Αδάμ Τσαρούχης και Λεωνίδας Μαριδάκης.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL