Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Θεοδωράκης - Κατσαρός

Βραδιά αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και στο "Κατά Σαδδουκαίων" του Μιχάλη Κατσαρού απόψε στις 7 μ.μ. στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης (Πειραιώς 206) με την ευκαιρία του αφιερώματος στον συνθέτη του 160ού τεύχους του περιοδικού "Οδός Πανός". Μιλούν οι Κ. Γεωργουσόπουλος, Μ. Ανδρουλάκης, Χ. Θλιβέρη (επιμελήτρια του τεύχους) και ο τιμώμενος Μίκης Θεοδωράκης. Ο εκδότης και ποιητής Γιώργος Χρονάς συνομιλεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάκη Βαρλάμη για τον ποιητή Μιχάλη Κατσαρό και την ταινία «Κατά Σαδδουκαίων». Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 210 3418579, καθημερινά 11 π.μ. έως 2 μ.μ.

Μανόλης Αναγνωστάκης

Βραδιά αφιερωμένη στον Μανόλη Αναγνωστάκη και την ποίησή του, η αποψινή, στον Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Ανοιχτή Πόλη (Μέγαρο Ερμής, Πανεπιστημίου 56, 1ος όρ.), στις 7.30 μ.μ., με ομιλητές τον κριτικό λογοτεχνίας Αλέξη Ζήρα, τον φιλόλογο Κώστα Καραβίδα και την καθηγήτρια Άντεια Φραντζή, με συντονίστρια την ιστορικό και σκηνοθέτρια Έλενα Πατρικίου. Μελοποιημένα ποιήματά του θα ερμηνεύσει στο πιάνο η Νατάσα Μωυσόγλου.

Δ. Κοκκινίδης

Ημερίδα για το έργο του Δημοσθένη Κοκκινίδη στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο) με ομιλητές τους Δημ. Σεβαστάκη, Ανδρ. Ιωαννίδη, Π. Χριστοδουλίδη, Σ. Κονταράτο. Συντονίζει ο Παν. Παπαδόπουλος. Εναρξη στις 8 μ.μ. Στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη φιλοξενούνται έργα του καλλιτέχνη από όλες τις περιόδους της δουλειάς του, από τα πρώτα έργα του στα τέλη της δεκαετίας του '50 μέχρι την "Οδύσσεια" (2013) καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ολόκληρη την εικαστική του διαδρομή τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2014.

Όπυ Ζούνη

Έργα που προέρχονται από την τελευταία δεκαπενταετία της καλλιτεχνικής πορείας της εικαστικού Όπυς Ζούνη (1941-2008), έργα με ελεύθερες ιμπρεσιονιστικές και εξπρεσιονιστικές χρωματικές κηλίδες, ελαφρύνοντας τον συμπαγή αρχιτεκτονικό σκελετό και τη βαρύτητα των πλακάτων χρωματικά επιπέδων που χρησιμοποιούσε στη δουλειά της, παρουσιάζονται στην έκθεση "Ψευδαίσθηση και πραγματικότητα", που με επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Αθανασίου εγκαινιάζεται απόψε στους χώρους του ξενοδοχείου Park Hotel (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10), στις 7.30 μ.μ.

Β. Αλεξάκης

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Ο μικρός Ελληνας" του Βασίλη Αλεξάκη από τον συγγραφέα απόψε στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης (Κηφισίας 310, Κηφισιά, τηλ. 210 8075792). Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εξάντας.

"Προμηθέας Δεσμώτης"

Η όπερα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου "Προμηθέας Δεσμώτης" παρουσιάζεται απόψε στις 6.30 μ.μ. στην "Αίθουσα του Βωμού" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Στον ρόλο του Προμηθέα ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Συνοδεύουν οι μουσικοί Δανάη Κιουπούρογλου φλάουτο, Δημήτρης Σιδερής όμποε και Gulnora Tulyaganova πιάνο. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 213214 4891.

Πεσόα

Εκδήλωση για τον Φερνάντο Πεσόα διοργανώνει απόψε το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος, στον Περισσό. Για το έργο του μεγάλου Πορτογάλου ποιητή θα μιλήσει η Μαρία Παπαδήμα, μεταφράστρια και πανεπιστημιακός, ενώ ποιήματα του Φερνάντο Πεσόα θα διαβάσει η ποιήτρια Αριστέα Παπαλεξάνδρου. Στις 8 μ.μ. στο σπίτι του Τάκη Σινόπουλου επί της οδού Τάκη Σινόπουλου αρ. 22 στον Περισσό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL