Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Με χειροπέδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με χειροπέδες

Του Κώστα Καναβούρη

Πρέπει να φύγουν. Αυτά τα κτήνη πρέπει να φύγουν. Όχι από το κτήριο της ΕΡΤ, αλλά από τον χώρο της δημοκρατίας. Δεν ανήκουν σε αυτό τον χώρο. Η παρουσία τους μολύνει τη δημοκρατία. Και την καταργεί. Κι ας μη γελιόμαστε: Στο κτήριο της ΕΡΤ δεν μπήκανε απλώς τα ΜΑΤ. Μπήκε ο πρωθυπουργός της χώρας, οπλισμένος σαν αστακός για να αποκόψει, να χτυπήσει, να ψεκάσει με χημικά το δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτής της χώρας όχι μόνο για ελεύθερη πληροφόρηση, αλλά κυριολεκτικώς για ελεύθερη ζωή. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή, είναι ο μόνος αιρετός πρωθυπουργός παγκοσμίως, ο οποίος κυκλοφορεί ένστολος, κρατάει κλομπ, στη μέση του έχει πιστόλι, είναι ζωσμένος με όλα τα υλικά του ένστολου συμμοριτισμού εναντίον των πολιτών, βρίσκεται πίσω από μια ασπίδα, φοράει κράνος και είναι ένα ανώνυμο υποκείμενο, ένας ακόμα ανώνυμος κεφαλοθραύστης της δημοκρατίας.

Σήμερα το πρωί (από χθες τα χαράματα για την ακρίβεια) η χώρα δεν έχει πρωθυπουργό. Τη χώρα κυβερνάει ένας αποχαλινωμένος ΜΑΤατζής με το μυαλό καμένο από την υπερβολική πλύση των κυττάρων του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας παχύσαρκος ένστολος άνδρας (χωρίς καμιά ανδροπρέπεια) της βαρβαρότητας, που έχει εισβάλει στον χώρο της δημοκρατίας. Και πίσω τους έχει εισβάλει μια ολόκληρη ανώνυμη ορδή ένστολων βουλευτών που ψήφισαν προχτές την ταφόπλακα της ελεύθερης διαμόρφωσης του φρονήματος του κάθε πολίτη. Όσοι βουλευτές ψήφισαν έτσι, είναι αυτοί που εισέβαλαν στο κτήριο της ΕΡΤ. Ακρωτηριασμένα μυαλά, ακρωτηριασμένες ψυχές. Δεν έχουν όνομα. Λέγονται όλοι Φαήλος Κρανιδιώτης. Λέγονται όλοι Χρύσανθος Λαζαρίδης, λέγονται όλοι Μπαλτάκος και Βορίδης και Μουρούτης και Κεδίκογλου. Λέγονται όλοι αισχρά υποκείμενα που μετέτρεψαν το ιερό καθήκον που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός σε κτηνωδία εις βάρος αυτού του ίδιου λαού.

Αυτοί μπήκαν στην ΕΡΤ μαζί με όλο τους τον οπλισμό. Αυτοί αντικατέστησαν το όπλο της ελεύθερης πειθούς με το όπλο της χειροβομβίδας κρότου - λάμψης. Αυτοί - οι βουλευτές- αντικατέστησαν το όπλο της ορθής κρίσεως με το όπλο που ψεκάζει χημικά. Αυτοί αντικατέστησαν την πειθαρχεία στους νόμους της δημοκρατίας με την πειθαρχία ραβδούχων στις άνωθεν εντολές. Αυτοί και μόνον αυτοί εισέβαλαν στη ΕΡΤ. Αυτοί λυμαίνονται τη δημοκρατία. Κανένας ελεύθερος πολίτης δεν εισέβαλε στο κτήριο. Αυτή η ένστολη ορδή των «εκλεκτών» μπήκε μέσα να λεηλατήσει (σα να μην έφτανε όλη η υπόλοιπη λεηλασία της χώρας), ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, λεηλατήθηκε από την ένστολη ορδή βουλευτών που εισέβαλαν με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και υπαρχηγό το όνειδος που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος και το όνειδος της δημοσιογραφίας που λέγεται Παντελής Καψής.

Και μαζί τους εισέβαλε η ορδή της «ανεξάρτητης» δικαστικής εξουσίας, η ορδή της ένστολης κυβέρνησης, η ορδή των ένστολων σφογγοκωλάριων, των παραστεκάμενων, των προσκυνημένων της ΔΤ, των ταγματασφαλιτών της συστημικής διανόησης και των υποταγμένων στην σκοτεινή γοητεία της εξουσιαστικής ισχύος. Όλοι αυτοί μπήκαν στην ΕΡΤ. Παρουσία εισαγγελέα, βεβαίως, βεβαίως, που δήλωσε και αναρμόδιος! Αυτοί έβαλαν αλυσίδα (κυριολεκτικά) στην πύλη της ΕΡΤ και την ασφάλισαν με χειροπέδες. Ούτε ο πιο εμπνευσμένος συνδικαλιστής δεν θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοια συμβολική ενέργεια. Ούτε καν ένας Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω διεστραμμένης ηλιθιότητας. Ακόμη κι αυτός αρκέστηκε να στείλει ένα απλό συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Δένδια, γόνο από τους Δένδιες. Εκείνους του Δένδιες. Του Μεταξά.

Αυτή η ορδή πρέπει να φύγει. Από την ΕΡΤ. Από την Δημοκρατία. Τώρα. Εκτός κι αν θέλουμε την δημοκρατία αλυσοδεμένη. Με χειροπέδες. Μια δημοκρατία που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση πίσω από τα κάγκελα. Της ΕΡΤ. Που προεδρεύει με εντολή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL