Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Θα πληρωθούν σαν να είχαν εργαστεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα πληρωθούν σαν να είχαν εργαστεί

Όλοι είχαν ανακουφιστεί με τις εξαγγελίες της υπουργού Πολιτισμού και του κυβερνητικού εκπροσώπου στις 7 Μαΐου, ότι τουλάχιστον το θέμα των ταξιθετών του Μεγάρου Μουσικής θα αντιμετωπιστεί «με ειδική ρύθμιση». Ωστόσο το Σάββατο διαβάσαμε τις διαμαρτυρίες τους ότι μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 22 του μηνός δεν είχαν καμία ενημέρωση για την ένταξή τους στο ειδικό επίδομα αναδρομικά για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Ρωτήσαμε την υπουργό, η οποία διαβεβαιώνει ότι θα πληρωθούν μέχρι και τον Ιούνιο σαν να έχουν εργαστεί. Έπειτα από δύο μήνες, εν τέλει, εδέησε να βρεθεί λύση για μια από τις πιο ευάλωτες και αφανείς ομάδες εργαζομένων στον πολιτισμό.

«Με βάση σχετική κατευθυντήρια οδηγία του ΓΛΚ θα καταβληθούν σε όλους τους ωρομίσθιους ταξιθέτες και ταξιθέτριες ποσά που προκύπτουν από τον υπολογισμό των ωρών επί του προγράμματος που θα εφάρμοζε ο ΟΜΜΑ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της περιόδου 2019 - 2020, για το διάστημα από τη διακοπή της δραστηριότητας του Οργανισμού για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας μέχρι τη λήξη των ενεργών συμβάσεών τους» σημειώνει το υπουργείο υπογραμμίζοντας ότι:

α. Στις 13.6.2020 (ημερομηνία πληρωμής, σύμφωνα με το ημερολόγιο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών) θα καταβληθεί ποσό κατά τι μεγαλύτερο των 800 ευρώ (οιονεί δεδουλευμένα έως τέλος Μαΐου).

β. Στις 13.7.2020 ποσό κατά τι μεγαλύτερο των 300 ευρώ (αντίστοιχο ποσό μηνός Ιουνίου).

γ. Για τις ταξιθέτριες των οποίων οι συμβάσεις λήγουν κατ’ εξαίρεση τον Ιούλιο θα καταβληθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου το προβλεπόμενο στις συμβάσεις τους ποσό.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, «εξασφαλίζονται η καταβολή συνολικού καθαρού ποσού 1.150 ευρώ περίπου, ως οιονεί δεδουλευμένων -και όχι ως αποζημίωση των 800 ευρώ- για κάθε εργαζόμενο της κατηγορίας αυτής» και τα «αναλογούντα ένσημα στο ως άνω ποσό, χωρίς άλλους όρους ή προϋποθέσεις».

Κατά το υπουργείο η συγκεκριμένη είναι «η δικαιότερη και επωφελέστερη λύση για όλο το προσωπικό ταξιθεσίας, η οποία κατοχυρώνει επίσης τα δικαιώματα ασφάλισης των εργαζομένων ταξιθεσίας του Μεγάρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL