Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Συμφωνημένη η αναβολή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμφωνημένη η αναβολή

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, με ανακοίνωση της καλλιτεχνικής του διευθύντριας Κατερίνας Ευαγγελάτου και του προέδρου του Δ.Σ. Δημήτρη Πασσά, αποσυνδέει την αναβολή για του χρόνου της παράστασης «Ιχνευταί» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και επικαλούμενο πρόσφατα δημοσιεύματα υπογραμμίζει ότι «οι νύξεις περί 'άνωθεν' παρεμβάσεων για τον αποκλεισμό της παράστασης κ.λπ. διαψεύδονται από τα γεγονότα, αδικούν με προσβλητικό τρόπο τόσο την καλλιτεχνική διευθύντρια όσο και την ιστορία του Φεστιβάλ, ενώ είναι φανερό ότι εξυπηρετούν άλλες επιδιώξεις».

Σε ό,τι αφορά την αναβολή της παράστασης «Ιχνευταί», υπογραμμίζεται ότι «η απόφαση λήφθηκε σε κλίμα αλληλοκατανόησης, μετά από καλόπιστες και φιλικές συζητήσεις μεταξύ των Κ. Ευαγγελάτου και Μ. Μαρμαρινού». Αιτιολογώντας τη συγκεκριμένη απόφαση για την «ακριβότερη παραγωγή του ΕΦ» τονίζουν ότι «κρίθηκε σκόπιμη η μετάθεσή της» «ενόψει των αναπόφευκτων και δραστικών περιορισμών στη πληρότητα των θεάτρων το καλοκαίρι» και «υπό ευνοϊκότερες συνθήκες και ευρύτερη -ελπίζουμε- προσέλευση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου».

Στην κοινή ανακοίνωσή τους η Κ. Ευαγγελάτου και ο Δ. Πασσάς, «προκειμένου να μην μένουν μετέωρα υπονοούμενα», υπογραμμίζουν επίσης ότι το Ελληνικό Φεστιβάλ «ως αυτόνομος φορέας, λαμβάνει όλες τις αποφάσεις μέσω των αρμοδίων οργάνων του» και ότι «η κατάστρωση του καλλιτεχνικού προγράμματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της καλλιτεχνικής διευθύντριας, ενώ ο προϋπολογισμός του εγκρίνεται και επικυρώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα». Παράλληλα, και οι συντελεστές κάθε παράστασης «προσβλέπουν φυσικά στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αλλά δεν αγνοούν την απήχηση του έργου. Το κόστος της κάθε παραγωγής αξιολογείται ξεχωριστά σε συνάρτηση με τα αναμενόμενα έσοδά της. Η τυχόν επάρκεια του γενικού προϋπολογισμού του Ε.Φ. δεν σημαίνει ότι πρέπει να οδηγεί στην απερίσκεπτη ανάλωσή του».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι «η δέσμευση για την πραγματοποίηση της παράστασης το 2021 θα επισημοποιηθεί με σύμβαση πολύ σύντομα, που θα συνοδευτεί μάλιστα με προκαταβολή προς τους καλλιτεχνικούς συντελεστές της. Η ίδια πρακτική θα ισχύσει, εξάλλου, και σε πολλές άλλες φετινές παραγωγής του Ε.Φ.».

Αν η αναβολή της παράστασης είχε ανακοινωθεί εξαρχής και επίσημα από το Ελληνικό Φεστιβάλ, θα είχαν αποφευχθεί όλα αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL