Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

21η Μαΐου: Ημέρα αγώνων και δράσεων για τον πολιτισμό

Την 21η Μαΐου, και όχι τυχαία, αφού διεθνώς γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, ανακηρύσσουν ως ημέρα αγώνα και δράσεων για τον πολιτισμό και τους εργαζομένους του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και δεκάδες σωματεία καλλιτεχνών και εργαζομένων στον Πολιτισμό, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι «είμαστε πολλοί, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».

Οι άνθρωποι του πολιτισμού προχώρησαν σ’ αυτή την απόφαση καθώς «το αίτημα για πλήρη στήριξη των εργαζομένων στον χώρο, αλλά και ισχυρού συνολικού σχεδίου για τον πολιτισμό παραμένει απολύτως ενεργό», αφού τα μέτρα που εξήγγειλε στις 7 Μαΐου η υπουργός Πολιτισμού παραμένουν «εξαιρετικά ανεπαρκή και ελλειμματικά».

Η 21η Μαΐου, σύμφωνα με την ΠΟΘΑ και τα υπόλοιπα σωματεία, «αποτελεί μια ιδανική στον συμβολισμό της ημέρα για να 'θυμίσουμε' στην κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού πόσοι χιλιάδες εργαζόμενοι στον χώρο παραμένουν ακόμα και τώρα 'αόρατοι' για εκείνους».

Βραβείο Youniversal στην έκθεση «Πικάσο και αρχαιότητα»

Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία να βλέπεις εμπνευσμένα από την ελληνική αρχαιότητα κεραμικά έργα του Πικάσο αντικριστά με αυθεντικά αρχαιοελληνικά έργα. Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός», που παρουσιάστηκε από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2019 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, διακρίθηκε με το Διεθνές Βραβείο Κοινού Youniversal κατά την έκτη απονομή των βραβείων Global Fine Art Awards (GFAA), που φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 11 Μαΐου.

Μοναδική ελληνική υποψηφιότητα ανάμεσα σε εκθέσεις από μουσεία όπως το Guggenheim, η Tate Modern, η Royal Academy of Arts και το Van Gogh Museum, η εμβληματική έκθεση που πραγματοποίησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2019 και προσέλκυσε 60.000 επισκέπτες, συγκέντρωσε και την προτίμηση του κοινού που την ανέδειξε πρώτη ανάμεσα σε συνολικά 99 υποψηφιότητες από 27 χώρες και από τις 6 ηπείρους. Επιμελητές της έκθεσης ήταν ο διευθυντής του Μουσείου καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης και ο ιστορικός Τέχνης Οlivier Berggruen.

Η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» επιστρέφει στα θερινά σινεμά

Μπορεί να διακόπηκε απότομα, την ώρα μάλιστα που σάρωνε, λόγω της επιβολής των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, όμως η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη επιστρέφει στα θερινά σινεμά τής Αθήνας και της περιφέρειας, όπου θα ξανασυναντήσει το κοινό της με όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL