Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Συντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συντομα

Σε ετοιμότητα το ΕΚΚ

Έτοιμο δηλώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και οι υπηρεσίες του για την υποδοχή αιτημάτων σεναριογράφων, σκηνοθετών ή παραγωγών για τη συμμετοχή τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν σχέδια ως υποψήφια χρηματοδότησης στο [email protected], το οποίο έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Οι όροι του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης καθώς και το έντυπο της δήλωσης συμμετοχής σε αυτό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΚΚ, http://gfc.gr, στην ενότητα των χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αποστέλλεται mail στο [email protected] και οι απαντήσεις θα αναρτώνται.

Το ουράνιο τόξο του Ντάμιεν Χιρστ

Ένα ουράνιο τόξο ζωγραφισμένο από πάμπολλα χρωματιστά φτερά πεταλούδων φιλοτέχνησε και αφιέρωσε στο βρετανικό σύστημα Υγείας ο Ντάμιεν Χιρστ. Το «Butterfly Rainbow» μπορεί κάποιος να το κατεβάσει από τον ιστότοπο του καλλιτέχνη και να το τοποθετήσει στα παράθυρα του σπιτιού του, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα του νοσηλευτικού προσωπικού που μάχεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται περιορισμένη έκδοση του σχεδίου για πώληση, με όλα τα έσοδα να προορίζονται για το υγειονομικό σύστημα της χώρας. «Το ουράνιο τόξο είναι σύμβολο ελπίδας και είναι υπέροχο που γονείς και παιδιά φιλοτεχνούν τις δικές τους εκδοχές, τοποθετώντας τες στα παράθυρα των σπιτιών τους», ανέφερε ο Βρετανός εικαστικός.

Νέες online παραστάσεις στη Στέγη

Από σήμερα προστίθενται και άλλες παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, όπου έως και την Κυριακή 26 Απριλίου προβάλλονται οι "Όρνιθες" του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου. Από το ίδιο βράδυ στις 9 μ.μ. και έως τις 6 Μαΐου θα παρουσιάζεται η παράσταση «Τρωάδες» που σκηνοθέτησε ο Θόδωρος Τερζόπουλος στους Δελφούς.

Το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 9 μ.μ., θα προβληθεί η συνεργασία του Κωνσταντίνου Βήτα και της «Συγκατοίκησης» με το ARTéfacts ensemble.

Από αύριο θα εμφανίζεται η Λενιώ Κακλέα με την τελευταία της δουλειά, που ανιχνεύει, μέσα από το σώμα, το κοινωνικό τοπίο της Ευρώπης. Επίσης ο Άρης Λάσκος και η Αναστασία Γιαννάκη ανεβάζουν έφηβους μαθητές στη σκηνή, στην παράσταση «Λίγα Τετραγωνικά» που παρουσιάστηκε στο Onassis Youth Festival 2019.

Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη επίσης στον Κωνσταντίνο Καβάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL