Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Ευρωπαϊκά κονδύλια για τον πολιτισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωπαϊκά κονδύλια για τον πολιτισμό

Στα χέρια των υπουργών Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, βουλευτών, κομμάτων και φορέων πολιτισμού, βρίσκεται η επιστολή που συνυπογράφουν περισσότεροι από 2.000 καλλιτέχνες, διανοούμενοι και άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, σχετικά με τη χρηματοδότηση του κλάδου τους που επλήγη από την πανδημία, μέσω αποδεσμευμένων γι' αυτόν τον σκοπό ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Μέλη της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας καλλιτεχνών από όλο το φάσμα του πολιτισμού, που συστάθηκε γι' αυτόν τον σκοπό, ενημερώθηκαν από εργαζόμενους στο διεθνές δίκτυο για τις παραστατικές τέχνες (ΙΕΤΜ ) στις Βρυξέλλες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 35 δισ. ευρώ υπό την ονομασία Coronavirus Response Investment Initiative (Επενδυτική Πρωτοβουλία για την Αντιμετώπιση του Κορονωιού). Όπως σημειώνεται στην επιστολή που απευθύνει η Επιτροπή στην ελληνική κυβέρνηση, το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα ανέρχεται περίπου στα 340 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, διανοούμενους και ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού που υπογράφουν είναι οι Ντένης Ζαχαρόπουλος, Μίλτος Λογιάδης, Άννα Χατζησοφιά, Λίζυ Καλλιγά, Τζένη Αργυρίου, Μαρία Μαγγανάρη, Αργύρης Ξάφης, Σταμάτης Σπανουδάκης, Κυριάκος Κατζουράκης, Εύα Νάθενα, Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Περικλής Χούρσογλου, Μαρία Ευσταθιάδη, Βίκτωρ Αρδίττης, Θόδωρος Κοτεπάνος, Πηγή Δημητρακοπούλου, Γιάννης Στάνκογλου, Πέρσα Σταματοπούλου κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL