Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Το λευκό εξώφυλλο της "Vogue"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το λευκό εξώφυλλο της "Vogue"

Αφιερωμένο στον σεβασμό, στο φως και στην αναγέννηση, αλλά κυρίως στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι αφιερωμένο το τεύχος της “Vogue” Ιταλίας για τον Απρίλιο, το οποίο κυκλοφόρησε με ένα λευκό εξώφυλλο.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού στη χώρα που χτυπήθηκε ανελέητα από τον ιό, «το λευκό είναι το χρώμα των στολών που φορούν όσοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας. Αντιπροσωπεύει τον χώρο και τον χρόνο για σκέψη, καθώς και για σιωπή. Το λευκό είναι για εκείνους που γεμίζουν αυτόν τον κενό χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και φροντίδα για τους άλλους. Το λευκό υπενθυμίζει ότι, μετά την κρίση του 1929, αυτό το αψεγάδιαστο χρώμα υιοθετήθηκε για ρούχα ως έκφραση αγνότητας στο παρόν και ελπίδας στο μέλλον».

Το λευκό εξώφυλλο είναι, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του περιοδικού, η απάντηση στην εν εξελίξει κρίση της πανδημίας Covid-19.

Διευκρίνισαν μάλιστα πως, ενώ ετοίμαζαν ένα τεύχος με ύλη σχετική με τον Απρίλιο, αυτή μπήκε στην άκρη εξαιτίας της τραγικής πανδημίας που κόστισε χιλιάδες νεκρούς στην Ιταλία.

«Το να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο -ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διακινδυνεύουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα- δεν είναι κάτι που μας αντιπροσωπεύει» πρόσθεσαν.

Εξηγώντας την ίδια ώρα πως «το λευκό δεν είναι παράδοση, αλλά μία κενή κόλλα που περιμένει να γραφτεί, η σελίδα τίτλου μια νέας ιστορίας που πρόκειται να αρχίσει, το σύνολο όλων των χρωμάτων, η αναγέννηση και το φως μετά το σκοτάδι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL